Rudolf Toussaint: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Nová stránka: velitel německého Wermachtu bojující v Praze při jejím osvobozování. Dne 8. května v 16.00 Toussaind před Českou Národní Radou, v čele s Albertem Pražákem podepsal ka...
 
+ datumy, kategorie
Řádek 1: Řádek 1:
velitel německého Wermachtu bojující v Praze při jejím osvobozování. Dne 8. května v 16.00 Toussaind před Českou Národní Radou, v čele s Albertem Pražákem podepsal kapitulační protokol o stažení němců z prahy a odložení těžkých zbraní v Praze.
'''Rudolf Toussaint''' (2. května 1891 [[Egglkofen]] – 1968 [[Mnichov]]) byl velitelem jednotek [[Wermacht]]u bojujících v Praze při jejím osvobozování. Dne 8. května v 16.00 Toussaint před Českou Národní Radou, v čele s Albertem Pražákem podepsal kapitulační protokol o stažení němců z Prahy a ponechání těžkých zbraní v Praze. (Den předtím kapituloval Jodl, a den po té i velitel SS von Plücker).

(Den předtím kapituloval Jodl, a den po té i velitel SS von Plücker)
[[Kategorie:Narození 1891]]
[[Kategorie:Úmrtí 1968]]
[[Kategorie:Němečtí generálové]]

Verze z 22. 5. 2011, 11:41

Rudolf Toussaint (2. května 1891 Egglkofen – 1968 Mnichov) byl velitelem jednotek Wermachtu bojujících v Praze při jejím osvobozování. Dne 8. května v 16.00 Toussaint před Českou Národní Radou, v čele s Albertem Pražákem podepsal kapitulační protokol o stažení němců z Prahy a ponechání těžkých zbraní v Praze. (Den předtím kapituloval Jodl, a den po té i velitel SS von Plücker).