Reveň: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
TobeBot (diskuse | příspěvky)
m robot přidal: hsb:Rjewjeń
Bez shrnutí editace
Řádek 19: Řádek 19:
}}
}}


'''Reveň''' (''Rheum'') je rod asi 60 vytrvalých bylin z čeledi [[rdesnovité]]. Mnohé se používají v potravinářství, jako léčivé rostliny nebo se pěstují pro okrasu. Nejznámějším produktem je zelenina [[rebarbora]], což jsou mladé [[řapík]]y některých revení.
'''Reveň''' (''Rheum'') je rod asi 60 vytrvalých bylin z čeledi [[rdesnovité]]. Mnohé se používají v potravinářství, jako léčivé rostliny nebo se pěstují pro okrasu. Nejznámějším produktem je zelenina [[rebarbora]], což jsou mladé [[řapík]]y některých revení.Je to českí nazov! A nenájdete to v preklade ,iba ak si pozriete jeho obrázok a podľa neho zistite ako rastlina vyzerá a tak ho môžte použiť ako bylinu .V slovenskom preklade to nenájdete.


{{Pahýl - biologie}}
{{Pahýl - biologie}}

Verze z 2. 2. 2011, 15:55

Jak číst taxoboxReveň
alternativní popis obrázku chybí
Vědecká klasifikace
Říšerostliny (Plantae)
Podříšecévnaté rostliny (Tracheobionta)
Odděleníkrytosemenné (Magnoliophyta)
Třídavyšší dvouděložné (Rosoliopsida)
Řádhvozdíkotvaré (Caryophyllales)
Čeleďrdesnovité (Polygonaceae)
Rodreveň (Rheum)
Druhy
  • Reveň kadeřavá (Rheum rhabarbarum)
  • Reveň lékařská (Rheum officinale)
  • a další, celkem asi 60
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Reveň (Rheum) je rod asi 60 vytrvalých bylin z čeledi rdesnovité. Mnohé se používají v potravinářství, jako léčivé rostliny nebo se pěstují pro okrasu. Nejznámějším produktem je zelenina rebarbora, což jsou mladé řapíky některých revení.Je to českí nazov! A nenájdete to v preklade ,iba ak si pozriete jeho obrázok a podľa neho zistite ako rastlina vyzerá a tak ho môžte použiť ako bylinu .V slovenskom preklade to nenájdete.

Šablona:Pahýl - biologie