Čamakoko: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Bez shrnutí editace
JS (diskuse | příspěvky)
m Rekat.
Řádek 2: Řádek 2:
'''Čamakoko'''
'''Čamakoko'''


Etnická skupina jihoamerických Indiánů (psáno Chamacoco) se severní části [[Gran Chaco]] v [[Paraguay]]i. Původní lovci a sběrači, kteří si osvojili základy tropického zemědělství. V současné době téměř asimilovali s dalšími indiánskými etniky i s bělošskou menšinou. Jejich život a kulturu popsal český etnograf, spisovatel, cestovatel a dobrodruh [[Alberto Vojtěch Frič]] v díle [[Indiáni Jižní Ameriky]].
Etnická skupina jihoamerických Indiánů (psáno Chamacoco) ze severní části [[Gran Chaco]] v [[Paraguay]]i. Původní lovci a sběrači, kteří si osvojili základy tropického zemědělství. V současné době téměř asimilovali s dalšími indiánskými etniky i s bělošskou menšinou. Jejich život a kulturu popsal český etnograf, spisovatel, cestovatel a dobrodruh [[Alberto Vojtěch Frič]] v díle [[Indiáni Jižní Ameriky]].


[[Kategorie:Indiáni]]
[[Kategorie:Indiáni Jižní Ameriky]]

Verze z 6. 5. 2009, 00:07

Čamakoko

Etnická skupina jihoamerických Indiánů (psáno Chamacoco) ze severní části Gran Chaco v Paraguayi. Původní lovci a sběrači, kteří si osvojili základy tropického zemědělství. V současné době téměř asimilovali s dalšími indiánskými etniky i s bělošskou menšinou. Jejich život a kulturu popsal český etnograf, spisovatel, cestovatel a dobrodruh Alberto Vojtěch Frič v díle Indiáni Jižní Ameriky.