Diskuse s wikipedistou:JS

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Indiani Jizni Ameriky[editovat zdroj]

- Pane kolego, delate tu zmatek, budu muset nektere vase editace revertovat.--Juan de Vojníkov 18:19, 10. 4. 2006 (UTC)

Jen jsem chtěla ty jazyky dát i pod Indiány, jako je tomu např. u podkategorie Vandalové. Ano, lepší by bylo, kdybych napřed vytvořila podkategorie Aztékové, Kečuové, Aymarové atd., a jazyky umístila až tam. Omlouvám se.
P.S. Můžete mi tykat.--JS
No ono těch článků moc zatím není, takže až jich tam bude 120, tak se teprve uvidí jestli to tam má co dělat nebo ne? Preju ti hodně nervů při editování a těším se na osobní profil:)--Juan de Vojníkov 14:58, 11. 4. 2006 (UTC)

Kolegyně, prosím dávej ke svým editacím aspoň malé shrnutí. Nebudu ti tady dávat šablonu {{subst:Shrnutí}} páč si určitě jen zapomněla. :-) Díky --Horst 13:07, 12. 11. 2006 (UTC)

Uru radost[editovat zdroj]

Ahoj kolegině. Díky moc za ten box k jazyku Uru, to mi udělalo opravdu radost. Jak se jinak máš?--Juan de Vojníkov 20:06, 28. 6. 2007 (UTC)

Dear JS,

How are you?

Could you please help me translate this article for the Česká Wikipedie?

This is the link to the wikipedia article that could serve as a basis for the translation.

I would really be appreciative if you could assist me with this.

Thank you for any help you may provide,

Beautiful-Feminine-Indigena 07:18, 23. 12. 2007 (UTC)

Přesun stránky Čerokíové[editovat zdroj]

Dobrý den, chtěl bych Vás upozornit, že stránky nelze přesouvat stylem copy+paste (kopírovat+vložit). Ztratí se tím celá historie článku. Pokud chcete přesunout článek na na stránku, která již existuje, napište si prosím žádost na stránku WP:Nástěnka správců. Díky a přeji Vám pěkný večer! -- Mercy (|Ω) 18:53, 23. 12. 2007 (UTC)

Děkuji za vysvětlení. Chtěla bych se zeptat, jestli by nešly nějak vrátit ty změny, které jsem provedla v článku zároveň s přesunem. Upravovala jsem ho 2 hodiny... :-( JS 19:05, 23. 12. 2007 (UTC)
Pokud jste prováděla nějaké změny, tak je najdete v historii článku :-) -- Mercy (|Ω) 19:26, 23. 12. 2007 (UTC)
Aha, pardon, to jsem přehlédl. Vámi vložený text jsem vrátil do podoby před svým zásahem. S omluvou -- Mercy (|Ω) 19:36, 23. 12. 2007 (UTC)
Děkuji. Za nic se omlouvat nemusíte, hloupost jsem udělala já. ;-) JS 19:48, 23. 12. 2007 (UTC)

Siouxové[editovat zdroj]

Zdravím, chci vás upozornit, že správný název etnika není Súujové, ale Siouxové s výslovností Sijuksové. To co z tohoto původně francouzského slova udělali američané je vedlejší. Doporučuji vám všimnout si i toho, co udělala angličtina s názvem francouzského města Chamonix (původní francouzská výslovnost Šamony), které vyslovuje Kamonyks. --Kirk 23:15, 4. 1. 2008 (UTC)

Jenomže slovo Sioux je pouze francouzskou zkomoleninou odžibvejského názvu Nadowe-is-iw-ug. Francouzi ho zkomolili na Naduesiu, Nadewisou nebo Nadowesioux, což později zkrátili na Sioux (viz kniha Mýty Lakotů od Jana F. Ullricha a [1]). V česky psané literatuře se používají oba názvy, takže si myslím, že pokud na článek Súové vedl redirect ze stránky Siouxové, nebyl důvod k přesunu. JS 14:41, 5. 1. 2008 (UTC)

Obr. bez zdroje[editovat zdroj]

Dobrý den. Díky, že nahráváte na Wikipedii obrázky. Abychom měli jistotu, že je možné je zde použít, je u každého třeba uvádět jeho původ a licenci. Protože obrázky, které tyto údaje postrádají, jsou po týdnu mazány, prosím Vás o doplnění informací v následujícím souboru:

Podrobnosti o problematice autorských práv na Wikipedii jsou na stránce Wikipedie:WikiProjekt Licence souborů. Přehled použitelných šablon pro licence je k nalezení na Wikipedie:Popisky licence souborů. Budete-li mít nějaké dotazy, obraťte se na mne, rád Vám pomohu. --Tlusťa 14:53, 14. 1. 2008 (UTC)

Zdravím. Ten obrázek jsem stáhla z commons, kde byl však později z mně neznámého důvodu smazán - u vlajek ostatních indiánských národů se tak nestalo. Co s tím? JS 11:55, 16. 1. 2008 (UTC)

Omlouvám se, normálně si dávám diskuse, kde něco chci, do sledovaných, na Vás jsme zapomněl. Nepamatujete si, jak se ten obrázek na Commons jmenoval? Zjistilo by se, proč byl smazán a třeba by šlo důvod napravit. Takhle opravdu nevím. --Tlusťa 10:48, 18. 1. 2008 (UTC)

To nic. Myslím, že se jmenoval Bandera Sioux.png . JS 10:34, 19. 1. 2008 (UTC)

Jazyk Guaraní[editovat zdroj]

Zdravím. Ted jsem prohlížel na španělské a anglické wikipedii články o úředních jazycích jednotlivých států (en es). Ani jedna stránka neuvádí, že by guaraní byl úředním jazykem Bolívie. V historii články Bolívie jsem našel, že informaci, že by guaraní měl být také úředním jazykem, jsi tam vnesl ty. (Anebo jsem to dovyhledal špatně a autorem této skutečnosti je někdo jiný a já se ti tímto rovnou i omlouvám, že jsem tě obvinil neprávem) Jestli je guaraní doopravdy úř. jazykem v Bolívii, dohledej prosím nějaké zdroje, které to potvrdí. Měj se hezky, s pozdravem --Unpocoloco 17. 8. 2008, 15:15 (UTC)

Zdravím. Ano, tuto informaci jsem vložila do článku já. Vycházela jsem z článku Bolivia na španělské Wikipedii a uvedeno je to také zde [2]. Ještě bych tam měla doplnit i ty další jazyky, aby to bylo kompletní. Přeji pěkný zbytek dne. JS 17. 8. 2008, 17:46 (UTC)

I propose cooperation[editovat zdroj]

Hello, my name is Dmitri, I'm from Russia. I'm afraid of making grammar mistakes in Czech and thus writing you in English, but if you reply me in Czech, I'll understand.
I propose cooperation in developing the Native American topics. At the moment, I am editing the Native American portal in the Russian Wikipedia, which at the moment contains moe than a thousand articles. I developed categorization of Indian-related topics and make interwikis in Indian-related articles. If you like, we can exchange our experience.
Please reply either here or to my mailbox socion AT rambler.ru --Dmitri Lytov 24. 10. 2009, 06:56 (UTC)