Zakázaný prostor: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
m překlep
korektura
Řádek 1: Řádek 1:
'''Zakázaný prostor''' (angl. ''Prohibited Area'' ) je část [[vzdušný prostor|vzdušného prostoru]], která slouží ochraně pozemních objektů.
'''Zakázaný prostor''' (angl. ''No-fly zone'' nebo ''Prohibited Area'') je část [[vzdušný prostor|vzdušného prostoru]], která slouží ochraně pozemních objektů.


Vertikální i horizontální hranice mohou být různé (spodní hranici tvoří zemský povrch).Zakázané prostory (v ČR označené LKP+pořadové číslo) se zřizují kolem významných pozemních objektů, které je nutné chránit před případným dopadem letadla při letecké havárii. Zakázané prosory jsou například kolem Pražského hradu, jaderných elektráren Temelín a Dukovany, nebo továren ,které vyrábí výbušniny.
Vertikální i horizontální hranice mohou být různé (spodní hranici tvoří zemský povrch). Zakázané prostory (v ČR označené LKP+pořadové číslo) se zřizují kolem významných pozemních objektů, které je nutné chránit před případným dopadem letadla při letecké havárii. Zakázané prostory jsou například kolem [[Pražský hrad|Pražského hradu]], jaderných elektráren [[JETE|Temelín]] a [[JEDU|Dukovany]], nebo továren, které vyrábí výbušniny.


Zakázaným prostorem není možné proletět.
Zakázaným prostorem není dovoleno proletět.


===Podívejte se také na===
===Podívejte se také na===
Řádek 12: Řádek 12:
*[[ATZ]]
*[[ATZ]]
*[[TSA]]
*[[TSA]]

[[en:No-fly zone]]


[[Kategorie:Vzdušný prostor]]
[[Kategorie:Vzdušný prostor]]

Verze z 2. 3. 2008, 13:19

Zakázaný prostor (angl. No-fly zone nebo Prohibited Area) je část vzdušného prostoru, která slouží ochraně pozemních objektů.

Vertikální i horizontální hranice mohou být různé (spodní hranici tvoří zemský povrch). Zakázané prostory (v ČR označené LKP+pořadové číslo) se zřizují kolem významných pozemních objektů, které je nutné chránit před případným dopadem letadla při letecké havárii. Zakázané prostory jsou například kolem Pražského hradu, jaderných elektráren Temelín a Dukovany, nebo továren, které vyrábí výbušniny.

Zakázaným prostorem není dovoleno proletět.

Podívejte se také na