Německá konzervativní strana: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Bez shrnutí editace
čeština, portály
Řádek 23: Řádek 23:
| barva = [[modrá]]
| barva = [[modrá]]
}}
}}
'''Německá konzervativní strana''' byla čistě konzervativní pravicová politická strana v [[Německé císařství|Německém císařství]], založená v roce 1876. V této straně se také nacházeli šlechtici. Její ideologií byl i částečně nacionalismus, jelikož usilovali o jednotné Německé císařství (odmítali nezávislost Německých zemí), strana také podporovala monarchii a německou armádu. Kromě nacionalismu byla také silně konzervativní stranou, která působila hlavně v Prusku. V některých volbách se spojila s Národně liberální stranou a odmítala spolupracovat se socialisty.

'''Německá konzervativní strany''' byla čistě konzervativní pravicová politická strana v [[Německé císařství|Německém císařství]], založená v roce 1876. V této straně se také nacházeli šlechtici. Její ideologií byl i častečně nacionalismus, jelikož usilovali o jednotném Německém císařství (odmítali nezávislosti Německých zemí), strana také podporovala monarchii a Německou armádu. Krom nacionalismu byla silně konzervativní strana, která působila hlavně v Prusku. V některých volbách se spojila s Národně liberální stranou a odmítala spolupracovat se socialisty.


== Externí odkazy ==
== Externí odkazy ==
* [http://www.cojeco.cz/index.php?detail=1&s_lang=2&id_desc=47526&title=Konzervativn%ED%20strana Německá konzervativní strana]
* [http://www.cojeco.cz/index.php?detail=1&s_lang=2&id_desc=47526&title=Konzervativn%ED%20strana Německá konzervativní strana]


{{Portály|Německo|Politika}}
[[Kategorie:Politické strany v Německu|Zentrum]]
[[Kategorie:Politické strany v Německu|Zentrum]]
[[Kategorie:Vzniklo 1876]]
[[Kategorie:Vzniklo 1876]]

Verze z 9. 7. 2015, 17:06

Šablona:Infobox politická strana Německá konzervativní strana byla čistě konzervativní pravicová politická strana v Německém císařství, založená v roce 1876. V této straně se také nacházeli šlechtici. Její ideologií byl i částečně nacionalismus, jelikož usilovali o jednotné Německé císařství (odmítali nezávislost Německých zemí), strana také podporovala monarchii a německou armádu. Kromě nacionalismu byla také silně konzervativní stranou, která působila hlavně v Prusku. V některých volbách se spojila s Národně liberální stranou a odmítala spolupracovat se socialisty.

Externí odkazy