Michael Breen: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
EmausBot (diskuse | příspěvky)
m Bot: Odstranění 1 odkazů interwiki, které jsou nyní dostupné na Wikidatech (d:Q12036618)
Bez shrnutí editace
Řádek 1: Řádek 1:
'''Michael Breen''' (* [[31. červenec|31. července]] [[1952]], Aylesbury, [[Buckinghamshire]], [[Spojené království|Velká Británie]]) je spisovatel a novinář, který se zaměřuje na [[Severní Korea|Severní]] a [[Jižní Korea|Jižní Koreu]]. Je dobře-známý svou znalostí korejské [[společnost]]i a [[kultura|kultury]], kterou lze najít v jeho populárně naučných textech o [[Korea|Koreji]] (Severní a Jižní) a v jeho pravidelných novinových sloupcích.
'''Michael Breen''' (* [[31. červenec|31. července]] [[1952]], Aylesbury, [[Buckinghamshire]], [[Spojené království|Velká Británie]]) je spisovatel a novinář, který se zaměřuje na [[Severní Korea|Severní]] a [[Jižní Korea|Jižní Koreu]]. Je dobře známý svou znalostí korejské [[společnost]]i a [[kultura|kultury]], kterou lze najít v jeho populárně naučných textech o [[Korea|Koreji]] (Severní a Jižní) a v jeho pravidelných novinových sloupcích.


Absolvoval Universitu of Edinburgh a v Jižní Koreji začal působit v roce 1982<ref>Gary LaMoshi, [http://www.atimes.com/atimes/Korea/FA16Dg03.html Man of contradictions], 16. ledna 2004, Asia Times.</ref>. Svými články reportoval o dění v Severní a Jižní Koreji pro několik novin včetně [[The Guardian]] a [[The Washington Times]]. V roce 1994 konzultantem se specializací na Severní Koreu. Do oblasti [[public relations]] vstoupil v roce 1999 jako generální ředitel společnosti Merit Communications, tehdy největší PR agentury v Jižní Koreji později Merit/Burson-Marsteller<ref>The Free Library, [http://www.thefreelibrary.com/Burson-Marsteller+Acquires+Its+Korean+Joint+Venture+Partner,+Merit...-a055801290 Burson-Marsteller Acquires Its Korean Joint Venture Partner, Merit Communications.]</ref>, kde zůstal až do roku 2004. Poté založil [[PR agentura|PR agenturu]] Insight Communications Consultants, kde je jednatelem. V roce [[2001]] mu byl udělen titul čestného občana [[Soul]]u. Od roku 2007 je také editorem pravidelného sloupku ''English-language daily in South Korea'' v deníku [[The Korea Times]].
Absolvoval Universitu of Edinburgh a v Jižní Koreji začal působit v roce 1982.<ref>Gary LaMoshi, [http://www.atimes.com/atimes/Korea/FA16Dg03.html Man of contradictions], 16. ledna 2004, Asia Times.</ref> Svými články reportoval o dění v Severní a Jižní Koreji pro několik novin včetně [[The Guardian]] a [[The Washington Times]]. V roce 1994 konzultantem se specializací na Severní Koreu. Do oblasti [[public relations]] vstoupil v roce 1999 jako generální ředitel společnosti Merit Communications, tehdy největší PR agentury v Jižní Koreji později Merit/Burson-Marsteller,<ref>The Free Library, [http://www.thefreelibrary.com/Burson-Marsteller+Acquires+Its+Korean+Joint+Venture+Partner,+Merit...-a055801290 Burson-Marsteller Acquires Its Korean Joint Venture Partner, Merit Communications.]</ref> kde zůstal až do roku 2004. Poté založil [[PR agentura|PR agenturu]] Insight Communications Consultants, kde je jednatelem. V roce [[2001]] mu byl udělen titul čestného občana [[Soul]]u. Od roku 2007 je také editorem pravidelného sloupku ''English-language daily in South Korea'' v deníku [[The Korea Times]].


== Dílo ==
== Dílo ==

Verze z 28. 9. 2014, 11:42

Michael Breen (* 31. července 1952, Aylesbury, Buckinghamshire, Velká Británie) je spisovatel a novinář, který se zaměřuje na Severní a Jižní Koreu. Je dobře známý svou znalostí korejské společnosti a kultury, kterou lze najít v jeho populárně naučných textech o Koreji (Severní a Jižní) a v jeho pravidelných novinových sloupcích.

Absolvoval Universitu of Edinburgh a v Jižní Koreji začal působit v roce 1982.[1] Svými články reportoval o dění v Severní a Jižní Koreji pro několik novin včetně The Guardian a The Washington Times. V roce 1994 konzultantem se specializací na Severní Koreu. Do oblasti public relations vstoupil v roce 1999 jako generální ředitel společnosti Merit Communications, tehdy největší PR agentury v Jižní Koreji později Merit/Burson-Marsteller,[2] kde zůstal až do roku 2004. Poté založil PR agenturu Insight Communications Consultants, kde je jednatelem. V roce 2001 mu byl udělen titul čestného občana Soulu. Od roku 2007 je také editorem pravidelného sloupku English-language daily in South Korea v deníku The Korea Times.

Dílo

Reference