Vojtěch Anderle: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Bez shrnutí editace
sloveso
Řádek 4: Řádek 4:


== Studia ==
== Studia ==
Svá středoškolská studia úspěšně absolvovala v letech 1976-1980 pod vedením profesora Miroslava Klímy na [[Střední uměleckoprůmyslová škola Uherské Hradiště|Střední uměleckoprůmyslové škole ]] v rodném Uherském Hradišti. Je absolventem pražské VŠUP – ateliér tvarování strojů a nástrojů ve Zlíně (1980–1986). Mezi jeho vysokoškolské profesory patřili např. akademičtí sochaři: [[Pavel Škarka]] nebo [[Zdeněk Kovář]].
Svá středoškolská studia úspěšně absolvoval v letech 1976-1980 pod vedením profesora Miroslava Klímy na [[Střední uměleckoprůmyslová škola Uherské Hradiště|Střední uměleckoprůmyslové škole ]] v rodném Uherském Hradišti. Je absolventem pražské VŠUP – ateliér tvarování strojů a nástrojů ve Zlíně (1980–1986). Mezi jeho vysokoškolské profesory patřili např. akademičtí sochaři: [[Pavel Škarka]] nebo [[Zdeněk Kovář]].


== Tvorba ==
== Tvorba ==

Verze z 6. 6. 2014, 08:52

Akademický sochař Vojtěch Anderle (* 13. května 1961 Uherské Hradiště) je český designér a pedagog.

Studia

Svá středoškolská studia úspěšně absolvoval v letech 1976-1980 pod vedením profesora Miroslava Klímy na Střední uměleckoprůmyslové škole v rodném Uherském Hradišti. Je absolventem pražské VŠUP – ateliér tvarování strojů a nástrojů ve Zlíně (1980–1986). Mezi jeho vysokoškolské profesory patřili např. akademičtí sochaři: Pavel Škarka nebo Zdeněk Kovář.

Tvorba

Během svého působení coby průmyslový designér se hlavně specializuje na technické obory, spolupracoval například s Tatrou Kopřivnice, Zbrojovkou v Uherském Brodě a je autorem samonabíjecí pistole CZ 100 a pistole CZ-G 2000. Žije a pracuje v Uherském Hradišti a v Uherském Brodě.

Jako profesor

Roku 1995 se vrátil Střední uměleckoprůmyslovou školu v Uherském Hradišti , tentokrát v roli pedagoga na oboru průmyslový design. V roce 1997 vystřídal na postu vedoucího oboru svého někdejšího středoškolského profesora Miroslava Klímu, který odešel do penze. Za své působení jako profesor „vychoval“ Několik osobností české výtvarnické scény.

Seznam dělSouborném katalogu ČR, jejichž autorem nebo tématem je Vojtěch Anderle