Koss Porta Pro: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Bez shrnutí editace
Verze 10874315 uživatele 93.153.18.179 (diskuse) zrušena
Řádek 1: Řádek 1:
{{Neověřeno}}
{{Neověřeno}}
[[Soubor:Koss PortaPro.jpg|thumb|Sluchátka Koss Porta Pro.]]
[[Soubor:Koss PortaPro.jpg|thumb|Sluchátka Koss Porta Pro.]]
{{Chybí zdroj}}. Vzhledem k rozměrům akustického [[měnič]]e a otevřenému systému mají velmi dobrou kvalitu reprodukce. Jejich specialitou jsou dvě opěrná místa (vlastní sluchadlo a ''molitanová opěrka nad ušima'') a přepínač ComfortZone, kterým lze vhodně rozložit tlak na uši a na hlavu. Sluchátka lze složit do malých rozměru a přenášet v dodané brašničce. Firma Koss dává na sluchátka doživotní tzv. ''No-Questions-Asked warranty'' záruku, sluchátka je možné vyreklamovat za paušální poplatek 300 Kč(po registraci klesne cena na 50 Kč [http://www.koss-sluchatka.net/dozivotni-zaruka-garance-firmy-koss/]) bez ohledu na způsob a druh poškození.
[[Sluchátka]] '''Koss Porta Pro ''' jsou známý výrobek společnosti [[Koss]]. Jsou považovány za nejlepší sluchátka všech dob {{zdroj?}}. Vzhledem k rozměrům akustického [[měnič]]e a otevřenému systému mají velmi dobrou kvalitu reprodukce. Jejich specialitou jsou dvě opěrná místa (vlastní sluchadlo a ''molitanová opěrka nad ušima'') a přepínač ComfortZone, kterým lze vhodně rozložit tlak na uši a na hlavu. Sluchátka lze složit do malých rozměru a přenášet v dodané brašničce. Firma Koss dává na sluchátka doživotní tzv. ''No-Questions-Asked warranty'' záruku, sluchátka je možné vyreklamovat za paušální poplatek 300 Kč(po registraci klesne cena na 50 Kč [http://www.koss-sluchatka.net/dozivotni-zaruka-garance-firmy-koss/]) bez ohledu na způsob a druh poškození.


== Zvukový projev ==
== Zvukový projev ==

Verze z 20. 10. 2013, 16:11

Sluchátka Koss Porta Pro.

Sluchátka Koss Porta Pro jsou známý výrobek společnosti Koss. Jsou považovány za nejlepší sluchátka všech dob [zdroj?]. Vzhledem k rozměrům akustického měniče a otevřenému systému mají velmi dobrou kvalitu reprodukce. Jejich specialitou jsou dvě opěrná místa (vlastní sluchadlo a molitanová opěrka nad ušima) a přepínač ComfortZone, kterým lze vhodně rozložit tlak na uši a na hlavu. Sluchátka lze složit do malých rozměru a přenášet v dodané brašničce. Firma Koss dává na sluchátka doživotní tzv. No-Questions-Asked warranty záruku, sluchátka je možné vyreklamovat za paušální poplatek 300 Kč(po registraci klesne cena na 50 Kč [1]) bez ohledu na způsob a druh poškození.

Zvukový projev

Zvuk je velice hutný a poměrně přesný. Přenášené spektrum je mírně přesunuto k basovějšímu podání. Basů je více, a jsou docela přesné, středy jsou informativní, plnokrevné a přirozené, výšky detailní, přirozené. Prostor nahrávek je podán reálně, trochu je ale zúžen. Zvukový charakter je v dobrém slova smyslu normální, nezabarvený. Mužský hlas je méně detailní.[zdroj?]

Historie sluchátek

Poprvé se objevil tento model přenosných stereo sluchátek v roce 1984 [1]. Dodnes jsou nejžádanějším obchodním artiklem společnosti Koss.[2]

Popis

Vyrobené jsou z plastu a oceli. Neodymová slitina boru a magnetu ze vzácných zemin dodává sluchátkům vysokou kvalitu zvuku. Ve vakuu uložená kmitající cívka zpřesňuje přenos a vedení signálu pro čistější a jasnější zvuk.

Technické parametry

  • Uchycení: s hlavovým mostem
  • Kmitočtový rozsah: 15-25 000 Hz
  • Impedance: 60 ohm
  • Citlivost: 101 dB / 1 mW
  • Zkreslení: pod 0.2 %
  • Délka přívodního kabelu: 1.2 m
  • Konektor: jack 3,5 / 6,3 mm
  • Hmotnost: 80 g

ComfortZone

ComfortZone je systém přichycení sluchátek Koss Porta Pro na hlavě posluchače. Je tvořen párem molitanů uložených nad akustickými měniči. Umožňuje tři stupně přítlaku sluchátek. (LIGHT, MIDDLE, FIRM).

Přítlak je regulován přepínačem. Tento systém je se sluchátky Koss Porta Pro pevně spjatý již od roku 1984. Stal se jednou z ikon těchto sluchátek. Zabezpečuje pohodlný posez na hlavě i při extrémní zátěži jako je jízda na kole, skateboardu či při běhu.

Externí odkazy

  1. Datum uvedení Koss Porta Pro, Informace o datu uvedení sluchátek na trh.
  2. http://www.koss.cz/koss/koss.htm