Portál:Historie/Úvod: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
zapomenutý vandalismus
Prostě je to debilní
značky: revertováno vulgarity editace z mobilu editace z mobilního webu
Řádek 1: Řádek 1:
'''[[Historie]]''' je debil
'''[[Historie]]''' je nauka o minulosti lidstva, a to o všech jejích stránkách, zkoumá děje politické, hospodářské, náboženské i kulturní. Učenci a znalci zabývající se historií se nazývají [[historik|historikové]]. Při analýze uplynulých událostí používají vyprávění, zjišťují posloupnost událostí a objektivně zkoumají jejich příčiny a důsledky. Jedním z prvních významných historiků byl [[Thúkydidés]], který snahou o objektivitu a nalezení příčin položil základ moderní [[historiografie|historiografii]].
nauminulosti lidstva, a to o všech jejích stránkách, zkoumá děje politické, hospodářské, náboženské i kulturní. Učenci a znalci zabývající se historií se nazývají [[historik|historikové]]. Při analýze uplynulých událostí používají vyprávění, zjišťují posloupnost událostí a objektivně zkoumají jejich příčiny a důsledky. Jedním z prvních významných historiků byl [[Thúkydidés]], který snahou o objektivitu a nalezení příčin položil základ moderní [[historiografie|historiografii]].

Verze z 25. 9. 2022, 13:07

Historie je debil nauminulosti lidstva, a to o všech jejích stránkách, zkoumá děje politické, hospodářské, náboženské i kulturní. Učenci a znalci zabývající se historií se nazývají historikové. Při analýze uplynulých událostí používají vyprávění, zjišťují posloupnost událostí a objektivně zkoumají jejich příčiny a důsledky. Jedním z prvních významných historiků byl Thúkydidés, který snahou o objektivitu a nalezení příčin položil základ moderní historiografii.