Přeskočit na obsah

Rickroll: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Az-noh (diskuse | příspěvky)
→‎Externí odkazy: Opraveno do (snad) správné podoby
Hodně špatně napsaná stránka. https://cs.wikipedia.org/wiki/Wikipedie:Co_Wikipedie_není#Wikipedie_není_návodem,_průvodcem_ani_učebnicí
Řádek 1: Řádek 1:
'''Rickrollování''' je žert a [[Internetový mem|internetový fenomén]] (vznikl na internetovém fóru [[4chan]]) zahrnující hudební klip k hitu roku 1987, písni „[[Never Gonna Give You Up]]“ od [[Rick Astley|Ricka Astleyho]]. Funguje tak, že osoba pošle internetovou adresu, o které tvrdí, že je relevantní k tématu, ale ta ovšem uživatele zavede na Astleyho klip. URL může být zamaskovaná, takže uživatel nemůže rozpoznat cíl adresy bez kliknutí (čímž uspokojí svou zvědavost). Uživatel, který naletí, je takzvaně „zrickrollován“.
'''Rickroll''' je žert a [[Internetový mem|internetový fenomén]], který vznikl na internetovém fóru [[4chan]]. Zahrnuje hudební klip k písni „[[Never Gonna Give You Up]]“ od [[Rick Astley|Ricka Astleyho]]. Všeoběcně známá verze tohoto žertu spočívá v tom, že člověk, který chce rickroll vykonat, pošle na komunikační médium (jako třeba [[Twitter]] nebo [[IRC]]) zmíněný hudební klip, a snaží se ho vydat za zprávu, která zapadá do konverzace. Například v diskuzi o textových editorech by mohl takovýto uživatel videoklip poslat s textem „Zde je hezké porovnání editorů Vim a Emacs“.


== Příklad ==
== Varianty ==
Existuje hodně variant Rickrollu. Na platformách pro sdílení videí, se sdílejí takové videa, které uživatele na video nalákají, a to jak titulkem nebo začátkem videa, ale dále však obsahují Never Gonna Give You Up.
* a) Čau, našel jsem nové video, jak se vyrábí videohry!
* b) Pošli, víš, že já miluju výrobu videoher.
* a) „''www.odkaz na rickroll.com“'' ← to je ono
* b) ''(po kliknutí na odkaz mu naskočí video Ricka Astleyho)''
* a) Zrickrollován!


== Externí odkazy ==
== Externí odkazy ==

Verze z 30. 4. 2021, 14:43

Rickroll je žert a internetový fenomén, který vznikl na internetovém fóru 4chan. Zahrnuje hudební klip k písni „Never Gonna Give You Up“ od Ricka Astleyho. Všeoběcně známá verze tohoto žertu spočívá v tom, že člověk, který chce rickroll vykonat, pošle na komunikační médium (jako třeba Twitter nebo IRC) zmíněný hudební klip, a snaží se ho vydat za zprávu, která zapadá do konverzace. Například v diskuzi o textových editorech by mohl takovýto uživatel videoklip poslat s textem „Zde je hezké porovnání editorů Vim a Emacs“.

Varianty

Existuje hodně variant Rickrollu. Na platformách pro sdílení videí, se sdílejí takové videa, které uživatele na video nalákají, a to jak titulkem nebo začátkem videa, ale dále však obsahují Never Gonna Give You Up.

Externí odkazy