Diskuse s wikipedistou:Slady/archiv-2007-1: Porovnání verzí

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Slady (diskuse | příspěvky)
→‎Pogo: tak takhle nějak to bylo...
m →‎Pogo: GFDL
Řádek 39: Řádek 39:
:* Článek ''[http://www.maxim.cz/clanek/550/pogo_vole.html Pogo, vole!]'' nese datum 03. 10. 2005
:* Článek ''[http://www.maxim.cz/clanek/550/pogo_vole.html Pogo, vole!]'' nese datum 03. 10. 2005
:Kdo odkud co kopíroval? Je třeba ještě něco vysvětlovat? --[[Wikipedista:Slady|slady]] 19:42, 12. 9. 2006 (UTC)
:Kdo odkud co kopíroval? Je třeba ještě něco vysvětlovat? --[[Wikipedista:Slady|slady]] 19:42, 12. 9. 2006 (UTC)

OK, pokud ovšem čerpali z anglické Wikipedie, což asi ano, už kvůli nadpisu „ENCYKLOPEDIE '''WIKIPEDIA ŘÍKÁ''':“, tak musí být toto odvozené dílo i nadále pod GFDL, což nám samozřejmě umožňuje jej včlenit zpět do encyklopedie, dle podmínek GFDL. Naopak časopis Maxim porušil GFDL tím, že tam nenapsal seznam původních autorů z Wikipedie a nedal tam ani klauzuli o [[GFDL]]

Vizte: [http://www.gnu.cz/article/36/ http://www.gnu.cz/article/36/]<br/>
„Tato licence je druh "copyleftu", což znamená, že díla odvozená od daného dokumentu musí být sama svobodná ve stejném smyslu. Doplňuje GNU General Public License, což je copyleftová licence určená pro svobodný software.“

Howgh! [[Wikipedista:Petr K|Petr]] [[Wikipedista diskuse:Petr K|K]][[Speciální:Contributions/Petr K|.]] 14:27, 14. 9. 2006 (UTC)

Verze z 14. 9. 2006, 16:27

archiv:

Feel free to leave me a message! :-D

Konzole/Terminál

diskuse přesunuta na stránku diskuse:terminál (informatika), aneb to je všechno sice moc hezké, ale co já s tím tady? :oD

Nejisté datum

Zdravím. Ta šablona byla dobrý nápad, tak jsem ho využil a zobecnil. Nyní můžete používat {{Nejisté datum}}.
Danny B. | diskuse | mail | přehled příspěvků | 11:11, 10. 9. 2006 (UTC)

Nazdárek, zdraví vás Kašpárek! Díky za šablonu, původní šablona ji začala využívat, jen si drbu hlavu, jestli je to správné, protože takhle se do kategorie vkládá i ta moje šablona. Nebudu používat tu obecnou přímo, protože mě pokaždé dokážou vytočit posvátné tanečky u klávesnice. Schválně, co je jednodušší napsat: {{nejisté datum narození}}nebo {{Nejisté datum|narození}}? :-) --slady 11:29, 10. 9. 2006 (UTC)
IMHO je to jedno ... o jeden shift víc nebo míň ... teda pokud nepoužíváte nějakou exotickou klávesnici (např. typu český psací stroj). -- Hkmaly 19:03, 11. 9. 2006 (UTC)
My to pak probrali přes ICQ. Dany B. mi zjistil, že na české klávesnici qwerty stačí zmačknout shift+pr.alt+\| Jak prosté, milý Watsone :-) Pozn.: Dokud se nenaučím vyrábět vlastní klávesnici pod Windows nebo gnome, budu jen plakat a vzpomínat na svou naprosto báječnou, podle vlastních představ vyrobenou klávesnici pro Linuxovou konzoli. --slady 19:26, 11. 9. 2006 (UTC)
Nevím o tom, že by gnome obsahoval vlastní klávesnice - IMHO používá klávesnice z Xek. -- Hkmaly 06:13, 12. 9. 2006 (UTC)
Aha, tak to zapklité tenkrát asi bylo KDE, co já vím. Ale pokud mi zvládnete vyrobit klávesnici podle mého dřívějšího návrhu, bránit se nebudu. :o) Byla to úplně obyčejná klávesnice EN, až na to, že místo číslic byla diakritika. Takže nahoře šly klapky zleva doprava: `~ 1! ě@ š# č$ ř% ž^ ý& á* í( é) -_ ´ˇ \| Jen už si nepamatuju, jak se psalo rovná se („=“), s plusem není problém. Ještě tam bylo pár vychytávek, ale z hlavy nevim. Někdy nabootuju starej dobrej RedHat a okopíruju si jí... Jojo. --slady 06:52, 12. 9. 2006 (UTC)
Taky neumím :-). Někde jsem sehnal "czsk" klávesnici a táhnu ji od té doby sebou skrz distribuce. Pořád funguje, i když metoda kterou používá je už obsolete ... -- Hkmaly 18:03, 12. 9. 2006 (UTC)

Pogo

Jaká Stratosféra? Jaký GPL? Já mluvil o tom Maximu a o GFDL. Prosím uvěďte důvod, proč bychom měli smazat náš původní článek, když si ho někdo někam zkopíruje. Petr K. 19:16, 12. 9. 2006 (UTC)

Aha, tak pár chybek se vyskytlo:
  • Maxim asi nepatří pod nakladatelství Stratosféra
  • Wikipedie není GPL, ale pod dokumentovou licencí GFDL
Ale za něčím si přeci jenom stojím:
Kdo odkud co kopíroval? Je třeba ještě něco vysvětlovat? --slady 19:42, 12. 9. 2006 (UTC)

OK, pokud ovšem čerpali z anglické Wikipedie, což asi ano, už kvůli nadpisu „ENCYKLOPEDIE WIKIPEDIA ŘÍKÁ:“, tak musí být toto odvozené dílo i nadále pod GFDL, což nám samozřejmě umožňuje jej včlenit zpět do encyklopedie, dle podmínek GFDL. Naopak časopis Maxim porušil GFDL tím, že tam nenapsal seznam původních autorů z Wikipedie a nedal tam ani klauzuli o GFDL

Vizte: http://www.gnu.cz/article/36/
„Tato licence je druh "copyleftu", což znamená, že díla odvozená od daného dokumentu musí být sama svobodná ve stejném smyslu. Doplňuje GNU General Public License, což je copyleftová licence určená pro svobodný software.“

Howgh! Petr K. 14:27, 14. 9. 2006 (UTC)