Skrz.cz

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Skrz.cz je český online vyhledávač dovolené, který vznikl v roce 2010. Dnes na něm najdete přehledně zobrazené nabídky od desítek cestovních kanceláří, agentur, slevových serverů a bookingových platforem.

Hlavní činnost[editovat | editovat zdroj]

Skrz.cz je vyhledávač dovolené, který na svém webu shromažďuje desítky tisíc nabídek od různých partnerů. To vše za jediným cílem - mít pro zákazníky veškeré typy nabídek přehledně na jednom místě. K nejvýznamnějším partnerům patří Fischer, Slevomat, Travelking, Čedok, SlevaDne, CK Metal a České Kormidlo.

Celý systém je plně automatizovaný a řízený přes data, kterých je získáváno velké množství.

Historie[editovat | editovat zdroj]

Firmu Skrz.cz založil v srpnu 2010 Martin Talavášek[1] a pasoval ji do pozice prvního agregátoru slev v České republice, který zákazníkům ulehčoval najít výhodné nabídky ve městě[2]. O rok později, v květnu 2011, se projekt Skrz spojil se slevovým agregátorem Robox.cz Petra Kováčika[3]. Aby si firma Skrz.cz zachovala post lídra na trhu slevových agregátorů a nadále mohlo docházet k jejímu dalšímu rozvoji, poskytla firma Melker Media, s.r.o. své technické zázemí projektu Skrz.cz[4]. Z víkendového programování Martina Talaváška[5] se za 6 let stala pod vedením Petra Kováčika profesionální a finančně zdravou firmou.

Zásadním rozhodnutím bylo navázání spolupráce s Ondřejem Raškou a internetovou společností Miton, která od svého vzniku v roce 2000 podpořila desítky projektů. Právě Miton se kromě funkce finančního investora stal v roce také mentorem, jenž dokázal předat know-how jiných e-commerce projektů a posunout dopředu směr a přemýšlení o budoucnosti Skrz.cz[6].

Na jaře 2012 firma své portfolio rozšířila o databázi akčních letáků obchodů a e-shopů. Od roku 2014, kdy firma spustila novou inzertní platformu MujSkrz.cz, začala spolupracovat i se samotnými e-shopy, mezi které patřily například Kasa.cz, Okay, Jena-nábytek, Sconto, Möbelix, UrbanStore.cz.

V srpnu 2017 byl Skrz.cz, společně s českým Slevomatem a slovenským Zľavomatem, koupen britskou skupinou Secret Escapes. Tato společnost s globálním přesahem se zaměřuje především na luxusní dovolené a pobyty ve špičkových hotelech.[7]

V roce 2019 nahradil Matěj Dvorský dosavadního ředitele a zakladatele Skrz.cz Petra Kovačika.[8]

V současné době se Skrz.cz zaměřuje primárně na segment cestování a nabízí přes 22 000 pobytů, zájezdů a ubytování nejen v Česku, ale i v zahraničí. Jen za rok 2019 vzrostl obrat o polovinu ze 600 na 900 milionů korun. Počet prodaných zájezdů vyrostl z 8 na 22 tisíc.[9]

Dobročinné aktivity a spolupráce[editovat | editovat zdroj]

Skrz.cz v roce 2012 podpořil cestovatelský koncept Dana Přibáně a celého jeho týmu s názvem Transtrabant, a to konkrétně ve výpravě “Trabantem napříč Jižní Amerikou”.[10]

Další aktivity[editovat | editovat zdroj]

Kampaň Sirény[editovat | editovat zdroj]

Zákaznicky přívětivou se stala kampaň Sirény, která každou první středu v měsíci, za zvuků zkušebních sirén, spustila v pravé poledne tematický výběr nabídek s prověřenými slevami. Úspěch slavily Sirény i u odborné poroty Křišťálové Lupy 2017 (Cena českého internetu), kde se v kategorii Marketingová inspirace tato kampaň umístila na 4.–5. místě.[11]

Práce s tematickým obsahem[editovat | editovat zdroj]

Od října roku 2014 se Skrz.cz zaměřuje také na práci s obsahem a vybírá tematicky zaměřené nabídky, nazývané Skrz Tipy[12], pro své uživatele a inspiruje je k cestování a výletům po České republice i v zahraničí.

#skrzČesko[editovat | editovat zdroj]

Během koronavirové krize v roce 2020, kdy bylo omezené cestování do zahraničí, vznikl projekt #skrzČesko, který měl primárně za úkol podpořit českou ekonomiku a tuzemský cestovní ruch a dále motivovat Čechy k objevování krásných míst v republice. To vše bylo doplněné o soutěže, spolupráci s influencery a všemi, kteří chtěli svým cestováním po Česku inspirovat ostatní k výletům.

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. Rozhovor: Martin Talavášek [online]. Affilblog.cz [cit. 2012-06-19]. Dostupné v archivu pořízeném dne 2012-06-25. 
  2. Agregátory slevových serverů natáhly ruku pro peníze - Lupa.cz [online]. Lupa.cz. Dostupné online. 
  3. Petr Kováčik: Loni jsme za slevy utratili 1,9 miliardy korun [online]. FinMag.cz. Dostupné online. 
  4. Agregátor slev Robox.cz končí, sloučil se s větším Skrz.cz [online]. Mediar.cz. Dostupné online. 
  5. Skrz.cz: Z víkendového koníčku milionový byznys - Peníze.cz [online]. Penize.cz. Dostupné online. 
  6. Petr Kováčik (Skrz.cz): Jak jsem během pár let vybudoval stamilionový startup. Forbes [online]. 2017-09-08 [cit. 2021-01-11]. Dostupné online. 
  7. SVOBODA, Jiří. Slevomat.cz a Skrz.cz kupují Britové. CzechCrunch [online]. 2017-08-29 [cit. 2021-01-11]. Dostupné online. 
  8. Petr Kováčik po 8 letech končí ve Skrz.cz. Největší český vyhledávač slev povede Matěj Dvorský. CzechCrunch [online]. 2018-12-05 [cit. 2021-01-11]. Dostupné online. 
  9. Slevový trh už není, hurá na cestování. Úspěšnou proměnou prošel i Skrz.cz, který loni vyrostl téměř na miliardu. CzechCrunch [online]. 2020-02-03 [cit. 2021-01-11]. Dostupné online. 
  10. Jižní Amerikou skrz naskrz. Akční příběh dvou trabantů, jawy a fiata. Část První. – Blog Skrz.cz [online]. [cit. 2021-01-11]. Dostupné online. 
  11. INFO@IINFO.CZ, Internet Info; e-mail:. Výsledky - Křišťálová Lupa 2017. Křišťálová Lupa [online]. [cit. 2021-01-11]. Dostupné online. 
  12. Skrz Tipy. Skrz.cz [online]. [cit. 2021-01-11]. Dostupné online. 

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]