Rock and Roll Garage Ostrava

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Rock and Roll Garage Ostrava
interiér restaurace
interiér restaurace
Účel stavby

restaurace, hotel, minipivovar, hudební klub

Poloha
AdresaMartinovská 3262/50, Ostrava - Martinov, ČeskoČesko Česko
Souřadnice
Map
Další informace
Logo Wikimedia Commons multimediální obsah na Commons
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Rock and Roll Garage Ostrava (známý také jako Garage Club Ostrava Martinov) se nachází v Ostravě (místní části Martinov) na ulici Martinovská u tramvajové smyčky. Je to minipivovar, hotel, restaurace a hudební klub. Budova je vybavena stylovým retro interiérem ve stylu rocku a autodílny. V budově jsou provozovány také koncerty, plesy, divadelní vystoupení apod. s maximální kapacitou až 600 účastníků.[1][2][3][4]

Historie[editovat | editovat zdroj]

Rock and Roll Garage Ostrava vznikl ve stavebními úpravami změněných prostorách bývalé jídelny závodní kuchyně Masokombinátu Martinov. Variabilita a originalita budovy je největší devizou vzniklého prostředí. Doménou vnitřních prostor restaurace je upravený růžový cabriolet Volha. Před budovou se v letní sezóně se provozuje venkovní terasa se zahrádkou a dětkým hřištěm.[1][2][3]

Minipivovar vaří od roku 2013 několik druhů piva dle vlastních receptur.[2][5]

Galerie[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. a b www.kudyznudy.cz [online]. KUDYZNUDY.CZ. Dostupné online. 
  2. a b c Nejnovější akce | Garage Club Ostrava Martinov. www.garageclub.cz [online]. [cit. 2021-09-21]. Dostupné online. 
  3. a b JIŘÍČEK, Petr. Garage Club, dílny DPO. Jak se žije v Martinově? Pojďte se námi podívat. Novojičínský deník. 2021-05-03. Dostupné online [cit. 2021-09-21]. 
  4. WEB-EVOLUTION.CZ, ostravainfo cz. Retro Hotel Garage. www.ostravainfo.cz [online]. [cit. 2021-09-21]. Dostupné online. 
  5. Minipivovar Garage Ostrava - Ostrava - Martinov - Atlaspiv.cz. www.atlaspiv.cz [online]. [cit. 2021-09-21]. Dostupné online. 

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]