Police Quest

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Police Quest
Žánryadventura,
taktická střílečka,
realtimová strategie
VývojářSierra On-Line
VydavatelSierra On-Line
První vydání1987
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Police Quest je série počítačových her vytvořených a vydaných v letech 19871998 americkou společností Sierra On-Line. Jedná se zpočátku o adventurypolicejní tematikou.[1][2]
První tři díly vyšly pod supervizí (dohledem) policejního důstojníka Jima Wallse,[1] na čtvrtém,[1] pátém a šestém dílu se zase podílel bývalý šéf policejního sboru Los Angeles Daryl F. Gates. Pátý a šestý díl jsou zároveň začátkem série SWAT, která se poté transformovala do jiného žánru, taktické střílečky (tactical shooter). PQ5 a PQ6 tak tvoří jakýsi „most“ mezi těmito dvěma sériemi.

Hlavní postavou prvních tří dílů je policista Sonny Bonds, jenž vychází z předobrazu syna Jima Wallse Sonnyho Wallse a působí ve fiktivním kalifornském městě Lytton. V realtimové strategii PQ: SWAT 2 (šestý díl)[1] je tato postava jednou z několika agentů, které si hráč může najmout. Ve čtvrtém díle PQ: Open Season je hlavním hrdinou John Carey, detektiv z losangeleského oddělení vražd.[1] Pátý díl PQ: SWAT je pak kříženec výukové hry, adventury, interaktivního filmu a taktického simulátoru zvláštních policejních jednotek SWAT.

Vydané hry[editovat | editovat zdroj]

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Související články[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. a b c d e James Helmstrom: A brief history of Police Quest, Adventure Classic Gaming, vyd. 5. 11. 1999, upd. 15. 1. 2014, cit. 5. 7. 2023 (anglicky)
  2. Police Quest: In Pursuit of the Death Angel, časopis Excalibur, 1/1991, číslo 1, str. 12–13
  3. a b Police Quest: Collection Series Inside Cover 1, MobyGames (anglicky)
  4. a b c Police Quest: Collection Series Inside Cover 2, MobyGames (anglicky)
  5. Cpt. Vlada: Police Quest 4: Open Season, časopis Score, číslo 4, ročník I., duben 1994, str. 17

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]