Point Reyes

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Point Reyes
Point Reyes s majákem
Point Reyes s majákem

StátSpojené státy americkéSpojené státy americké Spojené státy americké
Map
Souřadnice
Logo Wikimedia Commons multimediální obsah na Commons
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Point Reyes je mys na pobřeží Kalifornie. Nachází se v okrese Marin County 50 km severozápadně od města San Francisco. Mezi mysem a pevninou leží záliv Drakes Bay. Mys je skalnatý a je známý silným větrem a častými mlhami, vegetaci tvoří chaparral. Okolní oblast je chráněna jako Point Reyes National Seashore o rozloze 278 km², vyhlášená v roce 1962.[1]

Původními obyvateli oblasti byli Miwokiové. Španělský objevitel Sebastián Vizcaíno místo nazval Punto de los Reyes (Mys králů), protože zde přistál na Tři krále roku 1603.

V roce 1870 byl na mysu postaven maják.[2] Místo je populárním cílem výletů, provozují se zde vodní sporty i pozorování ptactva a rypoušů severních. John Carpenter zde natočil filmový horor Mlha (1980).[3]

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. ATTENDANT, An Automated; DIRECTORY, From Which One Can Opt to Access a Name; PARK, Listen to Recorded Information About the. Point Reyes National Seashore (U.S. National Park Service). www.nps.gov [online]. [cit. 2020-02-02]. Dostupné online. (anglicky) 
  2. Point Reyes Lighthouse, Inverness, CA. California Beaches [online]. [cit. 2020-02-02]. Dostupné online. (anglicky) 
  3. Filming Locations for John Carpenter's The Fog (1979), around California.. The Worldwide Guide to Movie Locations [online]. [cit. 2020-02-02]. Dostupné online. 

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]