Muzungu Sisters

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Muzungu Sisters je módní společnost založená v roce 2009[1] (projekt spuštěn v roce 2011)[2] Tatianou Casiraghi a Danou Alikhani. Slovo „Mzungu“ ve svahilštině znamená „bílá osoba“[3] nebo „kolonizátor“.[4]

Mise[editovat | editovat zdroj]

Objednávají ručně vyráběné zboží od řemeslníků ze vzdálených komunit, kteří by se jinak nikdy neprosadili.[5] Jedná se o „udržitelnou“ společnost, pro kterou jsou důležité „poctivé pracovní postupy“.

Zakladatelé[editovat | editovat zdroj]

Dana Alikhani[editovat | editovat zdroj]

Je dcerou íránského podnikatele Hosseina Alikhaniho. Podle jejich oficiálních webových stránek se Dana narodila v Cypressu, vystudovala sociální antropologii na univerzitě SOAS v Londýně a poté se během magisterského studia na Kolumbii rozhodla zaměřit na „etické pracovní postupy“. Předtím, než začala spolupracovat s Tatianou, pracovala pro UNHCR.

Tatiana Casiraghi[editovat | editovat zdroj]

Tatiana Casiraghi, rozená Santo Domingo, je Brazilka z matčiny strany, Kolumbijka z otcovy strany. Je vdaná za Andreu Casiraghiho, nejstaršího syna Caroline, princezny z Hannoveru. Tatiana získala titul BFA ve vizuální komunikaci na Americké univerzitě v Londýně se zaměřením na fotografii. Předtím, než začala spolupracovat s Danou, pracovala v módním průmyslu.

Sídlo společnosti[editovat | editovat zdroj]

Muzungu Sisters Ltd. sídlí v Londýně. Výstavní prostor mají na 242 Acklam Road. Prodej se provádí primárně online prostřednictvím jejich oficiálních webových stránek MuzunguSisters.com a masových prodejců, jako je YOOX Net-a-Porter Group.

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byl použit překlad textu z článku Muzungu Sisters na anglické Wikipedii.

  1. Google Translate. translate.google.com [online]. [cit. 2021-05-30]. Dostupné online. 
  2. www.qpmag.com [online]. [cit. 2021-05-30]. Dostupné online. 
  3. Great New Shopping Sites. Departures [online]. [cit. 2021-05-30]. Dostupné v archivu pořízeném z originálu dne 2020-11-14. (anglicky) 
  4. Our Founders. Muzungu Sisters UK [online]. [cit. 2021-05-30]. Dostupné online. (anglicky) 
  5. Muzungu Sisters Handcrafted Straw Basket Bag | Style.com/Arabia. Vogue Arabia [online]. [cit. 2021-05-30]. Dostupné online. (anglicky) 

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]