Mezinárodní Svaz Mládeže

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Mezinárodní Svaz Mládeže
ZkratkaMSM
ZakladatelYevgen Kolesnyk
Vznik2007
Právní formaSpolek
ÚčelPodpora kulturních, sportovních, vědeckých, pracovních a společenských činností mladých lidí
SídloPraha - Karlín, U Sluncové 666/12a, PSČ 186 00
MístoPraha
Úřední jazykčeština, ruština, angličtina, ukrajinština
Klíčové osobyYevgen Kolesnyk
Počet zaměstnanců50
Oficiální webmsmstudy.eu
Datová schránkauatsees
IČO27054888 (VR)
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Mezinárodní Svaz Mládeže je spolek snažící se podporovat kulturní, sportovní a vědecké činnosti mládeže v oblastech Česka, Ruska, Ukrajiny a Kazachstánu. Byl založen Yevgenem Kolesnykem v roce 2007 v Praze. Má mezinárodní akreditaci ICEF.

Historie[editovat | editovat zdroj]

Mezinárodní Svaz Mládeže byl založen v roce 2007 v České republice v Praze. Členové pocházeli z řad studentů Vysoké školy ekonomické, Českého vysokého učení technického, České zemědělské univerzity. MSM se zabýval organizováním vzdělávacího procesu pro ty, kteří se chtějí učit cizí jazyky[ujasnit] a organizací sportovních akcí pro studenty. Dále organizoval zahraniční stáže a doprovodné sportovní a kulturní programy při studiu.

V roce 2011 byla založena Mezinárodní fotbalová akademie MSM v Praze,[1] Moskvě a Kyjevě. S MSM spolupracují čeští trenéři Martin Frýdek a Eva Ganyakova. Ve struktuře svazu existuje mezinárodní fotbalový tým MSM,[2] který je registrován u fotbalové asociace České republiky. V roce 2012 byla otevřena pobočka v Kyjevě. 19. března roku 2013 MSM podepsal dohodu o spolupráci s fotbalovou federací Kyjeva.[3] V červeneci a srpnu 2013 Mezinárodní svaz mládeže uspořádal přátelská utkání s FFK (Fotbalovou Federací Kyjeva) a návštěvu delegace funkcionářů fotbalových veteránů FFK v Praze. 6. března 2014 byla otevřena pobočka MSM v Moskvě, v Praze zřízena Mezinárodní letní škola KVN.

V roce 2015 byla založena Mezinárodní tenisová akademie MSM – mezi trenéry patří Karel Jílek, trenér TC Sparta, stříbrný medailista ve čtyřhrách na Mistrovství České republiky v roce 2002; Ivona Brožová, stříbrná medailistka ITF do 18 let, mistryně Prahy v roce 2012 ve čtyřhře; Daniel Macko, mistr Prahy ve čtyřhře.[zdroj?] 13. října toho roku byla podepsána dohoda o spolupráci mezi Moskevskou fotbalovou federací a Mezinárodní unií mládeže v Praze. V září 2016 byla otevřena pobočka v Petrohradě. V roce 2016 (12. března) uspořádal MSM mezinárodní studentský ples v budově Palác Žofín v Praze, kde vystoupil Sergej Žukov, zpěvák ruské skupiny Ruki Vverch!. 12. března se konal Mezinárodní vzdělávací veletrh, na kterém byla představeny řada univerzit, jejich učební plány, programy stáží, informace o grantech, stipendiích a dalších vzdělávacích příležitostech v zahraničí.

V roce 2017 v rámci III. Mezinárodní olympiády „Generation MSM: Generace zaměřena na budoucnost!“ provedl personál MSM[4] prezenční testování studentů ve 30 vzdělávacích institucích v Moskvě. Jako cenu poskytla MSM na charitativní bázi[5][ujasnit] výlet do Velké Británie v areálu UK Royal Holloway University v Londýně.[6] Od roku 2018 otevřela MSM v Praze letní školu bojových umění, kde přednáší Vladimír Idrani, dvojnásobný evropský mistr a český mistr ve smíšeném bojovém umění, trenér a učitel bojových umění druhé kategorie.[ujasnit] Ve stejném roce se konalo otevření letní taneční akademie. V únoru 2019 se v Rusku konal [7] IV. Mezinárodní metodický den (MMD) s podporou Ministerstva školství a vědy Ruské federace projektem „Školy nových technologií“, jehož cílem byla výměna odborných zkušeností mezi učiteli týkající se metodiky a řízení vzdělávacích institucí.

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. FOTBAL.CZ - Grassroots. nv.fotbal.cz [online]. [cit. 2019-08-05]. Dostupné online. 
  2. Mezinárodní Svaz Mládeže. Pražský fotbalový svaz [online]. [cit. 2019-08-05]. Dostupné online. 
  3. FFK. Mezinárodní spolupráce [online]. [cit. 2019-07-18]. Dostupné online. 
  4. SAASH "Marina". Olympiáda "Generation MSM" [online]. [cit. 2019-07-18]. Dostupné online. 
  5. Střední škola "Phoenix". Blahopřejeme účastníkovi 4. Olympiády MSM [online]. [cit. 2019-07-18]. Dostupné online. 
  6. Moskevská státní pedagogická univerzita. "Yo-poradci" na Mezinárodní anglické olympiádě [online]. [cit. 2019-07-18]. Dostupné online. 
  7. Časopis "ПРО ДОД". 6. února 2018 se konal 4. mezinárodní metodický den (MMD) [online]. [cit. 2019-07-18]. Dostupné online.