Lujza Garajová Schrameková

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Lujza Garajová Schrameková
Lujza Garajová Schrameková v Česko Slovensko má talent s Davidem Gránským
Lujza Garajová Schrameková v Česko Slovensko má talent s Davidem Gránským
Narození1984 (39–40 let)
Nitra
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Lujza Garajová-Schrameková (* 1984) je slovenská herečka, stand-up komička a zpěvačka.

Život[editovat | editovat zdroj]

Pochází z divadelní rodiny. Její matka je herečka ve Starém divadle v Nitře, dědeček byl herec a tajemník Divadla Andreja Bagara v Nitře. Vystudovala hereckou konzervatoř.

Po skončení konzervatoře byla osm let členkou Radošinského naivního divadla. Vystupovala v nezávislém toulavém divadle, které vzniklo jako autorský projekt dvojice režisérů Jakuba Nvoty a Kamila Žišku. Ve Studiu L + S hrála spolu s Milanem Lasicou v představení Listy Emilovi. Delší dobu vystupovala v stand-up show Jana Gorduliče Silné řeči, kam se dostala díky kamarádce a kolegyni Kristýně Farkašové.

První televizní zkušenosti získala menšími rolemi v seriálech Ordinace v růžové zahradě a Panelák. V pořadu Haló hrála vyfintěnou zlatokopku, která radila ženám, jak sbalit bohatého chlapa. Do širšího povědomí diváků se dostala díky seriálu Divoké koně, kde hraje šéfku stájí Mery, která má problémy s muži.

Garajová-Schrameková se věnuje i zpěvu. Koncertuje spolu s kolegyněmi z Radošinského naivního divadla, Marcelou Vilhanovou a Dankou Tomešovou. Od dětství měla problémy se zrakem. V soukromí nosila dioptrické brýle. Během vystoupení v divadle a při natáčení seriálu Divoké koně používala kontaktní čočky. V lednu 2016 se rozhodla podstoupit laserovou operaci očí.

Od roku 2016 účinkuje ve slovenském seriálu Naši.

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]