Lonely Day

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Lonely Day
Singl od System of a Down
Z albaHypnotize
Vydáno17. dubna 2006
NahránoThe Mansion, Laurel Canyon, Los Angeles, Kalifornie; Akademie Mathematique of Philosophical Sound Research, Los Angeles
FormátCD, digital download
ŽánrHard rock, alternativní rock
Délka2:47
VydavatelstvíAmerican/Columbia
ProducentDaron Malakian, Rick Rubin
AutorDaron Malakian
Singly System of a Down chronologicky
Hypnotize
(2005)
„Lonely Day“
(2006)
Kill Rock 'n Roll
(2006)

"Lonely Day" je skladba a zároveň druhý singl americké heavy metalové skupiny System of a Down z jejich alba Hypnotize z roku 2005. Napsal ji kytarista Daron Malakian, který ji i nazpíval. Skladba byla nominována na cenu Grammy v kategorii "Best Hard Rock Performance" během 49. ročníku udělování cen Grammy.[1]

"Lonely Day" má melancholický hudební motiv s výrazným refrénem a dvojitým kytarovým sólem téměř na konci. Refrén je známý použitím dvou superlativů "most loneliest" (v překladu "nejvíce nejosamělejším").

Skladba byla použita ve filmu Disturbia, jakož i v ukázce na tento film. Nebyla však na soundtracku k filmu. Daron nesložil tuto skladbu na počest svého bratra, protože, jak řekl, je jedináček.[2]

Hudební video[editovat | editovat zdroj]

Hudební video ukazuje skupinu System of a Down v autobuse na turné spolu se záběry Hollywoodu a sekcemi s ohněm. Přibližně v čase 0:45 je odkaz na obal alba Wish You Were Here od skupiny Pink Floyd, který je na odrazu kousku skla.

Sestava[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byly použity překlady textů z článků Lonely Day na anglické Wikipedii a Lonely Day na slovenské Wikipedii.

  1. Blabbermouth.net. "SLAYER, LAMB OF GOD, STONE SOUR Among GRAMMY Nominees", December 7, 2006 at Blabbermouth.net Archivováno 16. 9. 2007 na Wayback Machine.; last accessed December 7, 2006.
  2. GOWING, Liam. His son has got him covered: System of a Down's artist of choice is Vartan Malakian, the guitarist's dad. Los Angeles Times. 2. března2006. Dostupné online.