Kunsthalle Erfurt

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Kunsthalle Erfurt
Údaje o muzeu
StátNěmeckoNěmecko Německo
Zeměpisné souřadnice
Map
Logo Wikimedia Commons multimediální obsah na Commons
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Kunsthalle Erfurt (česky: Erfurtská síň umění) sídlí v historické budově Haus zum Roten Ochsen (Dům u Červeného vola) nacházejícím se na náměstí Fischmarkt, které je součástí erfurtského Starého města. Sídlí zde i Erfurter Kunstverein (Erfurtský umělecký spolek).

Po dlouhé a nákladné restauraci a modernizaci technického zařízení, byla Kunsthalle Erfurt v roce 1979 zprovozněn jako galerie a výstavní prostory.

Dnes disponuje Kunsthalle Erfurt 750 metry čtverečními výstavních ploch, které využívá pro neustále obměňované výstavy výtvarného umění, s tematickým zaměřením na počátky moderny do bezprostřední přítomnosti. Jelikož je Kunsthalle Erfurt z větší části financována z finančních prostředků města, nevlastní žádné vlastní umělecké sbírky. Chce být spíše prostorem pro mladé umělce k prezentaci jejich práce veřejnosti.

Dalším stěžejním bodem tvoří retrospektivy k mezinárodním významným klasikům moderny. Stále častěji bývají při výstavách prezentovány také moderní umělecké trendy v digitální fotografii, Video Artu další. Tyto nové prvky rozšiřují dosud vystavované malby, sochy a grafiky.

Výstavy[editovat | editovat zdroj]

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byl použit překlad textu z článku Kunsthalle Erfurt na německé Wikipedii.

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]