Kat Von D

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Kat Von D
Rodné jménoKatherine Von Drachenberg Galeano
Narození8. března 1982 (42 let)
Montemorelos, Nuevo León, Mexiko
Alma materProvo Canyon School
Povolánítatérka, spisovatelka, modelka, televizní moderátorka, obchodnice a zpěvačka
Nábož. vyznáníkřesťanství
ChoťOliver Peck (2003–2007)
Rafael Reyes (od 2018)
Partner(ka)Nikki Sixx (2008–2010)
Deadmau5 (2012–2013)
Děti1
Webwww.katvond.net
Logo Wikimedia Commons multimediální obsah na Commons
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Kat Von D, vlastním jménem Katherine von Drachenberg (* 8. března 1982 Montemorelos, Mexiko), je mexicko-americká tatérka, modelka a muzikantka. Kat von D se narodila ve státě Nuevo León v Mexiku. Do Států se přestěhovala ve čtyřech letech. Nejvíce se proslavila účinkováním v televizní reality show LA Ink, která měla premiéru 7. 8. 2007 a které byly natočeny čtyři série.

Rodina[editovat | editovat zdroj]

Má dva sourozence, sestru Karoline a bratra Michaela, které bylo možné zahlédnout v jednom z dílů LA Ink. Rodiče René Drachenberg a Sylvia Galeano se narodili v Argentině. Avšak René má německé předky a Sylvia má španělsko-italské kořeny. Na formování jejího uměleckého cítění měla ovšem největší podíl její babička Clara von Drachenberg.[1]

Ta ji přivedla k hudbě a ke hře na piano, které se věnuje od svých šesti let. Kat se netají svým obdivem k hudebnímu skladateli Beethovenovi, jehož portrét si dokonce dala vytetovat na nohu. Na svém těle má mimo to i jména svých oblíbených hudebních kapel, jako HIM, Misfits, Turbonegro, ZZ Top, Guns N 'Roses, AC/DC, Slayer, Mike Got spiked a upravené logo Metallicy na "Slutallica".[2]

Kariéra[editovat | editovat zdroj]

První tetování měla už v jejích 14 letech. Bylo to staroanglické "J" na kotníku, jako upomínka na ztracenou lásku. Další tetovaní, které Kat udělala, bylo pro své přátele, podomácku vyrobeným tetovacím strojkem. Záhy opustila v 16 letech školu a začala se věnovat tetování naplno.

V roce 1998 otevřela své první profesionální studio známé pod názvem SIN CITY TATTOO, které bylo v sousedství jejího tehdejšího domova. O jeden a půl roku později se přesunula do studia BLUE BIRD TATTOO v Pasadeně a o rok později do studia RED HOT TATTOO v Arcadii.

Po necelých dvou letech začala pracovat ve studiu INFLICTIONS v Kalifornii. Toto období označuje Kat jako jedno z nejlepších v jejím životě. Práce s profesionály v INFLICTIONS studiu pomohla Kat rozvíjet své schopnosti a profesně vyzrát, díky čemuž se dostala do studia TRUE TATTOO a k možnosti spolupracovat s Clayem Deckerem a Chrisem Garverem, který se proslavil účinkováním v show Miami Ink.

V roce 2005 začala von D účinkovat v reality showMiami Ink, kde vystupovala po boku tatérů Ami Jamese, Chrise Núñeze, Chrise Garvera, Darrena Brasse a Yojiho Harady. Reality show po neshodách s Ami Jamesem po čtyřech sériích nakonec opustila. Nicméně ihned poté, roku 2007 rozběhla vlastní reality show LA Ink, která běžela až do roku 2011. V rámci reality show mimo jiné dosáhla Kat světového rekordu, když během jediného dne udělala 400 tetování.[1]

V roce 2008 navrhla svoji první vlastní kosmetickou kolekci pro značku Sephora[1] s kterou spolupracuje dodnes. V září roku 2010, otevřela Kat uměleckou galerii a butik Wonderland Gallery,[2] kde navrhla vlastní kolekci oblečení. Kat von D vydala již dvě knihy. Její první knihou byla High Voltage Tattoo, vydaná roku 2009, kde Kat představila svoji dosavadní tvorbu v oblasti tetování. Druhá kniha The Tattoo Chronicles, vydaná roku 2010, je ilustrovaným deníkem zachycujícím události během jednoho roku života tatérky.

Kat von D se stala oblíbenou a vyhledávanou tatérkou celebrit. Mezi její klientelu se tak zařadily hvězdy jako Lady Gaga, Miley Cyrus, Jessie James, Beyonce, Demi Lovato, Denise Richard, Ewan McGregor, Jared Leto, Dave Navarro, Steve-O, Rihanna, John Mayer, Billie Joe Armstrong, Lil Wayne, Eminem, Nicki Minaj, Hayley Williams, Anthony Keidis, Amy Winehouse, Eve, Diddy, Nikki Sixx, Frank Iero a další.

Osobní život[editovat | editovat zdroj]

V roce 2003 se Kat provdala za tatéra Olivera Pecka (znám z reality show Ink Master), avšak manželství nemělo dlouhého trvání a roku 2008 se nechali rozvést. Mezi lety 2008 a 2010 chodila Kat s baskytaristou Nikki Sixxem. Další vážný vztah měla Kat s Jassie Jamesem, s nímž byla zasnoubena, ale nakonec se v září 2011 definitivně rozešli. Poté byla Kat zasnoubena s hudebním producentem Joel Zimmermanem, známým pod pseudonymem Deadmau5, avšak roku 2013 se rozešli.[3]

V únoru 2018 se provdala za Rafaele Reyese.[4] V listopadu téhož roku se jim narodil syn.[5]

Televize[editovat | editovat zdroj]

  • Pimp my ride
  • Miami Ink
  • LA Ink
  • The bleeding (upírka Vanya)
  • The Late Show with David Letterman
  • Ellen Degeneres show

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. a b http://www.katvond.net/
  2. Von D, Kat (2010). The Tattoo Chronicles. HarperCollins. p. 22. ISBN 978-0-06-195336-1.
  3. Archivovaná kopie. www.askmen.com [online]. [cit. 2014-05-15]. Dostupné v archivu pořízeném dne 2010-06-10. 
  4. Kat Von D and Her New Husband Got Matching Manicures For Their Surprise Wedding Day. Peoplemag [online]. [cit. 2024-03-31]. Dostupné online. (anglicky) 
  5. JENSEN, Erin. 'Meet our beautiful baby boy': Kat Von D debuts her newborn son with husband Leafar Seyer. USA TODAY [online]. [cit. 2024-03-31]. Dostupné online. (anglicky)