Hraniční přechod Otovice–Tłumaczów

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Hraniční přechod Otovice-Tłumaczów
Státní hranice
Státní hranice
Základní údaje
StátyČeskoČesko Česko a PolskoPolsko Polsko
MěstoOtovice / okres Náchod / Královéhradecký kraj a Tłumaczów / okres Kladsko / Dolnoslezské vojvodství
Komunikacesilnice II/302 (Česko) a silnice 386 (Polsko)
Souřadnice
Parametry
Nadmořská výška354 m n. m.
Mapa
Map
Další data
Logo Wikimedia Commons multimediální obsah na Commons
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Hraniční přechod Otovice–Tłumaczów (polsky Przejście graniczne Tłumaczów–Otovice) je bývalý silniční hraniční přechod na česko-polské státní hranici na hraničním úseku III/189 - III/190 mezi českou obcí Otovice (okres Náchod, Královéhradecký kraj) a polskou obcí Tłumaczów (okres Kladsko, Dolnoslezské vojvodství). Přechod leží v nadmořské výšce 354 m n. m. na silnici II/302; za hranicí pokračuje polská silnice č. 386. Před zrušením byl určen pro pěší, cyklisty a motoristy.

Hraniční přechod byl zrušen při vstupu České republiky do Schengenského prostoru v roce 2007. V případě dočasného znovuzavedení ochrany vnitřních hranic je provoz na hraničním přechodu upraven Sdělením Ministerstva vnitra č. 395/2021 Sb.[1]

Další informace[editovat | editovat zdroj]

Severně se nacházel železniční hraniční přechod na zaniklém úseku Otovice–Tłumaczów na trati Broumov-Ścinawka postavené v roce 1889; je plánováno opětovné vybudování potřebné infrastruktury pro pravidelný nákladní provoz.

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. Sdělení č. 395/2021 Sb.: Sdělení Ministerstva vnitra o vyhlášení seznamu hraničních přechodů a seznamů přeshraničních propojení [online]. [cit. 2023-09-05]. Dostupné online. 

Související články[editovat | editovat zdroj]

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]