Garfield (postava)

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Garfield
DíloKomiks Garfield,Série Tv speciálů Garfield,TV seriál Garfield a Přátelé,Film Garfield,Film Garfield 2,Film Garfield Šokuje,Film Garfieldův Festival Humoru,Film Garfield 3D : Zvířecí Jednotka Zasahuje,Tv seriál Garfieldova Show,Film Garfield (2024)'
SérieGarfield
První výskyt19. června 1978
VytvořilJim Davis
ZtvárniliLorenzo Music (Garfield a Přátelé),Bill Murray (Garfield 2004, Garfield 2),Frank Welker (Garfield Šokuje,Garfieldův Festival Humoru,Garfield 3D : Zvířecí Jednotka Zasahuje,Garfieldova Show),Chris Pratt (Garfield (2024) )
NamluviliBill Murray
Vladimír Čech,Viktor Brabec,Jan Šťastný
Informace o postavě
Rasakočka domácí
PohlavíKocour
VěkPořád stejný (Nestárne)
NarozeníNeznámé
ÚmrtíV současné době naživu
PopisRezavý s černými pruhy
Náboženské
vyznání
Nemá
NárodnostKočka Domácí
TitulyTlustý Lazaně milující, Pondělky nenávidící kocour
PovoláníŽádné
PříslušnostKočky
SpecializaceJezení lasaní,spaní,Nakopávání Odieho
RodinaVic (Otec),Jon Arbucle (Majitel),Sonja (Matka),Raoul (Otec),Bill The Cat (Nemanželský Syn)
Manžel(ka)Nemá
Partner(ka)Arlene (Někdy)
DětiNemá
PříbuzníNeví se o nich
Související
postavy
Jon,Odie,Arlene,Dr.Liz,Nermal,Lyman,Hubert a Rebeka,Paní Feeny,Pooky,Happy Chapman,Kocour Prince,Lord Dargis,Jonovi rodiče,Doktůrek
Citát
Nesnáším Pondělí!
Některá data mohou pocházet z datové položky.
Chybí svobodný obrázek.

Garfield je fiktivní obézní kocour ze stejnojmenného komiksu. Jeho majitelem je Jon Arbuckle. Poprvé se v komiksu objevil 19. června 1978. Ve filmu ho daboval Bill Murray, v české verzi ho ve všech filmových, televizních a počítačových výskytech daboval Vladimír Čech a po jeho úmrtí Jan Šťastný.

Charakter[editovat | editovat zdroj]

Garfield miluje jídlo – obzvláště lasagne – a také rád spí. Nakopává psy, s radostí napadá pošťáky, poškrábe každý nový kus nábytku. Surově zápasí hlavně s těmi, kdo se pokusili přiblížit k jeho misce s žrádlem, pokud to ovšem nebylo za účelem jejího doplnění. Neustále trpí depresemi a špatnými náladami a málokdy je spokojen. Svět vidí pesimisticky, nebo si myšlenky doplňuje svými teoriemi, které jsou však v souladu s jeho láskou k jídlu a spánku. Rád zpívá také na plotě, ale vůbec mu nevadí, že jeho noční show všichni nesnášejí! Naopak on nesnáší golf, chození do přírody, diety, pavouky, panickou hrůzu z veterinářů a neloví myši.

První výskyt Garfieldových oblíbených i neoblíbených věcí[editovat | editovat zdroj]

To, že Garfield miluje lasagne, se čtenáři dozvěděli poprvé 15. 7. 1978. První týden diet (oblíbené opakující se komiksové téma) začal 27. 8. 1978. Garfieldova nenávist k pondělkům se objevuje poprvé 18. 9. 1978.

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]