Diskuse s wikipedistou:Tran Huyen Nhi

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 1 rokem od uživatele Petr Karel v tématu „Revert v článku Světlo

Revert v článku Světlo[editovat zdroj]

Dobrý den, díky za Váš příspěvek (první jako registrované wikipedistky). Vítám, že přibyla nová wikipedistka do oboru fyziky.

Dovolil jsem si však Vaši editaci revertovat. Úvodní věta je totiž u každého článku pokud možno jednoznačnou definicí daného hesla. To plně splňovala původní verze. Vaše charakteristika vznikem taková není, protože 1. platí i pro jiné části spektra (UV, rentgenové záření) a 2. nepokrývá dobře celou fyzikální podstatu – tedy např. i vznik kvantovými přechody v elektronovém obalu.

Prosím nedejte se odradit od dalšího přispívání, ale (pokud jste tak již neučinila) nejprve si přečtěte základní zásady (přidal jsem Vám na úvod této diskuse uvítací šablonu s odkazy), zejména o dokládání daných informací zdroji. Chápu, že je pro Vás fyzikář dostatečnou autoritou, jeho slova jsou však pro wikipedii jako solidní zdroj nedostatečná. (Ne, že by byla chybná, ale úkolem učitele je problematiku formulovat zjednodušeně podle dané úrovně výuky, a to nemusí být dostatečné pro encyklopedický stupeň korektnosti a úplnosti.) Z tohoto důvodu je dobré vycházet u fyzikálních hesel minimálně z úrovně středoškolské (4letá gymnázia), přinejmenším v oddílech článku, týkajících se definice a fyzikální podstaty. Tam, kde se mluví např. o využitelnosti, historii objevů apod. pak často stačí vycházet i z běžného tisku či solidnějších webových informací.

Děkuji za pochopení a hlavně přeji hodně elánu do dalších editací. --Petr Karel (diskuse) 16. 3. 2023, 10:06 (CET)Odpovědět