Diskuse s wikipedistou:Topi~cswiki

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Děkuji za obrázky, které nahráváte do české Wikipedie. Chci Vás ale upozornit na existenci Wikimedia Commons, jež slouží jako centrální úložiště obrázků a dalšího multimediálního obsahu přístupné všem projektům. Má mnoho výhod, obrázky tam jsou kategorizované a lze je použít i v dalších jazycích, Vámi nahrané soubory tak budou užitečné stovkám tisíc dalších uživatelů po celém světě, nikoliv pouze českým čtenářům. Na Commons patří i obrázky opatřené českým textem nebo s českými popisky – často se stává, že jsou popisky přeloženy do dalších jazyků a obrázek je poté použit v dalších projektech po celém světě. Nahrávané obrázky samozřejmě musí mít vyřešena autorská práva.

Používání Wikimedia Commons není složité, je k dispozici český návod i české uživatelské rozhraní. Tamějšími správci jsou i někteří správci české Wikipedie, na které je možno se obrátit. Není třeba se ničeho obávat. Děkujeme za Vaši pomoc!--Harold 19. 1. 2010, 22:50 (UTC)

Dobrý den, jak jste došel k závěru, že obrázek zobrazuje soutok Vltavy a plavebního kanálu [1]? Ve skutečnosti vpravo je Vltava a vlevo Labe.--Kacir 8. 2. 2012, 04:46 (UTC) Dobrý den. Byl jsem tam při přípravě článku pro středeční přílohu Hospodářských novin. Mám i fotky, takže jsem (mimo jiné) porovnával jak fotky, tak reálný stav. Je to poměrně běžná chyba - dokonce na přepalu knihy Město na soutoku věnované Mělníku je "špatný" soutok. Vše je dáno tím, že skutečný soutok není z vyhlídky u zámku vidět, neb je zakryt svahem. Topi

Platí základní pravidlo, pokud si nejsem jistý, pak údaje v článku neměním/nepřepisuji. Zdraví-Kacir 8. 2. 2012, 05:11 (UTC)

Naprosto souhlasím. Ale díky tomu, že jsem tam byl a nafotil, tak jsem si jistý (soutok má na "špici značku a je výrazně ostřejší)--Topi 8. 2. 2012, 05:27 (UTC)

Vaše jistota je ovšem mylná. Nevím co jste fotil, ale kanál má plavební komoru a je o několik desítek metrů po proudu dále než soutok, viz File:Mělník, Vltava a laterální kanál ústí v Labi.JPG. Takže platí fakt, že se jedná o soutok Labe a Vltavy.--Kacir 8. 2. 2012, 05:33 (UTC)

Chcete poslat fotky k porovnání? Pošlete mejl. Můj je: topi.pigula@seznam.cz

Děkuji nechci, věc je jasná.--Kacir 8. 2. 2012, 05:43 (UTC)

Váš účet bude přejmenován[editovat zdroj]

17. 3. 2015, 23:50 (CET)

Přejmenováno[editovat zdroj]

19. 4. 2015, 05:17 (CEST)