Diskuse s wikipedistou:Spit MkI

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Mohl byste prosím do hesla František Alexander Elstner doplnt zdroje, z nichž jste čerpal? Dík. --Postrach 14:38, 25. 10. 2007 (UTC)

Informace jsou přímo od vnuka F. A. Elstnera, počítám, že heslo ještě doplní. --Spit MkI 15:02, 25. 10. 2007 (UTC)

Přidáte prosím Elstnera do "českých cestovatelů" Díky. --Spit MkI 15:08, 25. 10. 2007 (UTC)

Zařazení můžete udělat i sám. Stačí na konec článku dodat řádek kategorie:Čeští cestovatelé v hranatých závorkách (podobně jako ostatní kategorie). Článek se tam po uložení zařadí sám.

Drobný problém vidím v několika věcech:

  • U fotografií prosím doplňte licenci a zdroj - Wikipedie dost striktně dodržuje autorský zákon a bez svolení autora či vlastníka práv se zde vložené věci (fotky i texty) poměrně rychle mažou.
  • Počítejte s tím, že bude nutno vložené věci doložit nějakou literaturou (vizte Wikipedie:ověřitelnost). Ale předpokládám, že o Elstnerovi nějaké knížky a články budou. --Postrach 15:18, 25. 10. 2007 (UTC)

Prava patri Rene Elstnerovi, vnukovi F.A., ktery je dovolil sirit pri uvedeni autora, coz je taky rene Elstner, jeho tata. Takze zdroj je nejspis Rene Elstner, knizky tam doplnim, jen, co je dam dohromady. --Spit MkI 16:27, 25. 10. 2007 (UTC)


Pro Vaši informaci
Pro Vaši informaci

Dobrý den, děkuji za Vaše příspěvky. Zároveň Vás však prosím o častější používání tlačítka Ukázat náhled. To Vám ukáže, jak bude článek vypadat po Vašich úpravách, aniž by se úprava uložila. Až budete mít pocit, že jsou Vaše úpravy hotovy, vyplňte do pole shrnutí editace stručný popis provedených změn a změny uložte.

Uložením zároveň dáváte najevo, že další změny v nejbližších okamžicích neplánujete a že se jiní wikipedisté mohou pustit do dalších úprav, oprav a doplnění článku. Každá uložená změna se zapisuje do historie článku a do seznamu posledních změn na Wikipedii. Při častém ukládání se tyto zbytečně přeplňují a znepřehledňují. Hrozí také riziko, že dojde k tzv. editačnímu konfliktu, tedy stavu, kdy dva wikipedisté editují tentýž článek zároveň. Děkuji za pochopení. --Postrach 17:09, 25. 10. 2007 (UTC)

Nosource[editovat zdroj]

Dobrý den. Díky, že nahráváte na Wikipedii obrázky. Abychom měli jistotu, že je možné je zde použít, je u každého třeba uvádět jeho původ a licenci. Protože obrázky, které tyto údaje postrádají, jsou po týdnu mazány, prosím Vás o doplnění informací v následujícím souboru:

Podrobnosti o problematice autorských práv na Wikipedii jsou na stránce Wikipedie:WikiProjekt Licence souborů. Přehled použitelných šablon pro licence je k nalezení na Wikipedie:Popisky licence souborů. Budete-li mít nějaké dotazy, obraťte se na mne, rád Vám pomohu.--Vrbova 14:42, 31. 10. 2007 (UTC)

Priznam se, ze moc nevim, jaky jiny zdroj vyplnit. Autorem fotografie je Rene Esltner starsi, majitelem autorskych prav Rene Elstner mladsi. Od neho ji take mam. On poskytl prava k jejimu vyuziti pro tento ucel. Jaky mam uvest zdroj, kdyz mam snimek primo od majitele autorskych prav? Treba se: "Se souhlasem Rene Elstnera"? Na webu neni o F. A. Elstnerovi takrka vubec nic, tudiz to odkazem nepodchytim.

--Spit MkI 21:53, 31. 10. 2007 (UTC)

No pokud jste R.E. mladší, tak stačí připsat, že jste majitelem práv, pokud je jim třetí osoba je nutno, aby na e-mail wp:OTRS nějakého takovéhoto znění. Jako dědic práv k této fotografii (http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Elstner.jpg) povoluji její uveřejnění na Wikipedii a zároveň souhlasím, že bude šířena pod licencí Creative Commons Attribution ShareAlike 2.5.

Děkuji --Vrbova 07:26, 1. 11. 2007 (UTC)

Jak na to tak koukam, tak tam bud fotografie nebude, nebo ji tam necham Reneho nahrat osobne. Protoze zda se nevyhovuje, ze byla nahrana pres muj ucet.

Priznam se, ze mi trochu unika rozdil, jestli ji tam nahraji se svolenim majitele prav ja a uvedu majitele prav, nebo primo on ze sveho uctu, kdyz stejne neni mozne overit, ze je skutecne majitelem prav. Tak rozsirene elektronicke podpisy bohuzel nejsou.

U fotografie je uveden zdroj, kterym je fyzicka osoba, ktera dala k jejimu vyuziti v ramci licence svoleni. Kdyz bych tam fotografii chtel za kazdou cenu mit bez jeho svoleni, napisu vam pozadovany e-mail, nebo zridim druhy ucet a budu se za nej vydavat, takze se na podstate problemu nic nezmeni, jen budete mit ciste svedomi.


Prijde mi to zbytecne koplikovane a nejsem si jist, ze tenhle pristup wikipedii jako otevrene encyklopedii prospiva, ale je to vas pristup a vase pravo.

Ve svem dusledku to lidi, kteri se prilis nekamaradi s pocitaci odradi a informace od nich v ni nebudou, a ty ostatni to proste nejak osidi.

--Spit MkI 16:45, 13. 11. 2007 (UTC)