Diskuse s wikipedistou:Sazex

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Zdravím[editovat zdroj]

Jsem potěšen vším příspěvkem Bitva v Jávském moři, ale měl bych námitku - většinou je pod tento pojem shrnuta celé řada dílčích střetnutí. Proto jsem zatím provedl jen dílčí úpravu a tímto bych Vás chtěl poprosit, zda byste článek dle toho nepřepracoval (alespoň se zmínkami o těch dílčích střetnutích (které mohou být podrobněji rozebrána v samostatných článcích, samozřejmě). Děkuji předem... Také by bylo dobré dělat u článků iw (odkazy na články v jiných jazykových verzích). Cinik 13:59, 6. 12. 2006 (UTC)

Omlouvám se, ale zase budu tak trochu šťourat: Podle mne zabíháte ve zmínkách o Tichomořské kampani až příliš do podrobností, takhle bude za chvíli neúměrně dlouhý a nepřehledný článek (mám na mysli hlavně menší bitvy a tak). Nebylo by lepší napsat spíše podrobnější článek (tj. zcela přepracovat ten odstrašující pahejl Válka v Tichomoří)? Cinik 09:38, 11. 12. 2006 (UTC)

Články o námořních bitvách[editovat zdroj]

Zdravím. Předně díky za hezké články o námořních bitvách druhé světové války :) Měl bych jen pár malých návrhů (připomínek): Nebylo by lepší článek Bitva ve Středozemním moři přejmenovat na Bitva o Středozemní moře (nebo nějak jinak)? Ten současný název mi spíš připadá jako název pro jedno krátké střetnutí, ten druhý název by lépe vyjadřoval, o co tam šlo (o ovládnutí Středozemního moře), i to, že šlo o dlouhodobější „kampaň“ (podobně jako byla Bitva o Atlantik, Bitva o Británii ap.) Podobně je to s názvem budoucího článku Bitva u Taranta, dovolil jsem si to na pár místech opravit na Útok na Taranto (podle podobného článku Útok na Pearl Harbor), případně by šlo také Nálet na Taranto. --Pazuzu 13:52, 11. 1. 2007 (UTC)

Proti změně těch názvů nic nemám. Je pravda, že takhle budou lépe vyjadřovat charakter boje. Ty názvy, které jsem použil vycházely většinou z překladu anglické wiki.--Sazex 14:15, 11. 1. 2007 (UTC)
Technická poznámka – přesuny článků se provádějí pomocí záložky (tlačítka) "přesunout" nahoře vedle "editovat", "historie" atd. a ne pomocí copy & paste (okopírování článku na nové místo), protože při kopírování se ztrácí záznam o historii článku, tedy kdo co editoval. Při přesunu se automaticky přesune i historie. V případě, kdy přesun nelze provést, což se stává, když už existuje článek (nebo redirekt) s novým, požadovaným názvem, je jedinou možností požádat nějakého správce na Nástěnce správců, aby ten přesun provedl. Blíže viz Nápověda:Přejmenování stránky. --Pazuzu 17:11, 11. 1. 2007 (UTC)

Podivné jméno článku[editovat zdroj]

Tak nějak nemohu pochopit, proč jste článek o nějaké operaci Excess pojmenoval Sazexův blok. Neupsal jste se někde? Nezkopíroval jste do názvu článku nesprávný text? --Luděk 13:58, 18. 1. 2007 (UTC)

Asi jsem nepouzil idealni metodu, ale potrebuju prenest domu rozepsany clanek. Vsiml jsem si ze nekteri uzivatele maji vlastni poznamkove bloky, piskoviste a tak. Tak jsem to zkusil taky. Jestli je to nepripustne tak tu stranku klidne smazte a ja ten clanek dodalam az zitra zase v praci (kdyz budu mit cas)--Sazex 14:02, 18. 1. 2007 (UTC).

Aha! Tak já to přesunu z hlavního jmenného prostoru (kde jsou články) na Vaši podstránku Wikipedista:Sazex/Sazexův blok. Tak. A je to. --Luděk 14:06, 18. 1. 2007 (UTC)

Děkuji za pomoc--Sazex 14:44, 18. 1. 2007 (UTC)

Nezapočítání hlasu[editovat zdroj]

Dobrý den, ráda bych Vás upozornila, že Váš hlas v hlasování Wikipedie:Žádost o práva správce/Danny B. (potvrzení) nebyl dočasným byrokratem uznán jako platný. Ne, chybu v tom, že byste nesplňoval(a) pravidly dané nároky na hlasujíci nehledejte, samozřejmě je splňujete. Uživatel Zirland se zkrátka rozhodl, že Váš hlas je oproti ostatním hlasům méněcenný. Jediný důvod daným pradidly pro škrtnutí hlasu je podezření z manipulace hlasování, což o Vás tím pádem Zirland, v případě, že neporušuje pravidla jinak, prohlašuje.

Doufám, že i přes tuto zjevnou urážku Vaší osoby zachováte české Wikipedii věrnost. To, co se stalo je mi líto. --KláraK 14:06, 21. 1. 2007 (UTC)

Koukám, že tady panují dost divné poměry. Čekal bych, že mi Zirland napíše pár vysvětlujících vět.

Zde jsi byl? To jsi viděl?[editovat zdroj]

Co třeba tohle: Kategorie:WikiProjekty. Jinak myslím, že dělání pořádku v kategoriích je naspadnutí. Tou správou úkolů jsi myslet co? My tu máme tohle: Diskuse:Ananasovník chocholatý a moc to asi nefunguje.--Juan de Vojníkov 18:10, 14. 2. 2007 (UTC)

Ano wikiprojekty jsem viděl a i když nevím kolik jich je opravdu "živých", je to to místo kde by se mohli shromažďovat ti odborníci-hodnotitelé. V diskusi k Ananasovníku chocholatému je zhruba to co jsem měl na mysli, že by mělo být u každého článku aby mohl postoupit na další úroveň.

Správa úkolů je na delší povídání. Zkusím uvést příklad. Napíšu článek, správce mi tam dá nějakou šablonu, já článek upravím,le nevím jestli dostatečně a tak čekám co na to ten správce. Ve správě úkolů jak bych si ji představoval by každý uživatel měl záložku s nesplněnými úkoly. V daném přikladě bych nejprve já dostal zprávu, že "mému" článku přibyla šablona. Po upravě článku bych poslal zprávu správci aby to zkontroloval jestli je to dostatečné, on buď šablonu odstranil a nebo mi poslal další úkol. Snad jsem to popsal srozumitelně. Pak by se nemohlo stávat, že v seznamu článků s šablonou k úpravě jsou články, které jsou zcela v pořádku a nebo by mohli kandidovat na nejlepší články. A to je samozřejmě jenom jedno z mnoha využití.Sazex 18:48, 14. 2. 2007 (UTC)

Ano to zní jako naučit se editovat článek. Nicméně se to nemůže implementovat globálně, protože jsme otevřená encyklopedie, tzn. že když chce někdo napsat pouze pahýl tak ho nemůžem k ničemu dále nutit (nejenom protože třeba nechce, ale proto že třeba neumí.) --Juan de Vojníkov 18:56, 14. 2. 2007 (UTC)
Pro toho tady udělá jeden článek a zmizí tak toho se to netýká. Ale pro správce a aktivnější editory by to mělo cenu. Mě by třeba štvalo když by mi pořád někde blikala hláška, že mám nějaké nesplněné úkoly.--Sazex 19:07, 14. 2. 2007 (UTC)
No pokud máš rád martírium, které prospívá kvalitě wikipedie, tak se vrhni na Wikipedie:Nominace nejlepších článků.--Juan de Vojníkov 19:21, 14. 2. 2007 (UTC)

Bukovští[editovat zdroj]

Vážený pane kolego, Wikipedie mě upozorňuje, že jste upravil mojí stránku ("Bukovští"), ale já nikde žádné změny nepozoruji. Mohl by jste mi sdělit oč běží. Děkuji! S pozdravem --Dr.Dr. Jan Berwid-Buquoy 20:33, 18. 2. 2007 (UTC)

Myslím, že jde o nedorozumění. Nemám v záznamech, žádnou změnu v článku Bukovští. Nicméně jsem Vám psal dotaz na vaši diskusní stránku a Bukovští jsem uvedl do shrnutí editace. Jinak všechny významější editace uvádím na svých stránkách. Pokud samozřejmě nejde o nějaké drobnosti jako je oprava překlepů a podobně.

Ahoj, nebudu Ti dávat šablonu náhled, jen tě poprosím o častější používání toho tlačítka, v historii těch hesel o letech máš docela dost dvojoprav, (mě se to taky občas stává), ale přeci jen je to dost na očích v posledních změnách, jinak díky moc za Tvojí práci tady--Horst 12:35, 22. 3. 2007 (UTC)

Díky za upozornění, nebo spíše připomenutí. Budu se snažit si dávat více pozor. Problém s těma letopočtama je spíš v tom, že někde přehlédnu informaci, nebo se ji dozvím později než bych potřeboval. Asi se budu muset zamyslet nad systémem přípravy podkladů. --Sazex 12:42, 22. 3. 2007 (UTC)

Ano bylo to jen malinkaté připomenutí, opravdu nic strašného se neděje. --Horst 12:44, 22. 3. 2007 (UTC)

Hlavy států[editovat zdroj]

Zdravím! Smím se zeptat, proč hlavy států nerespektují pravidla formátování a tak? Přišlo by mi docela přirozené, kdyby byl každý panovník uveden v roce jen jednou a u něj seznam zemí. Země by navíc neměly být psány tučně. Hodně zdaru v další práci! ;-) --slady I~b 11:54, 3. 4. 2007 (UTC)

I já zdravím! Nevím jaká pravidla formátování nejsou dodržena. Například proč by názvy zemí neměly být tučně. Použil jsem typ formátování který už v hlavách států existoval a který mi nejvíce vyhovoval jak po grafické stránce tak po organizační stránce. Navíc tato připomínka přichází v momentě kdy jsem už upravil 917 let. Snad jsem tím wikipedii příliš nepoškodil. I já přeju hodně zdaru v další práci.--Sazex 12:08, 3. 4. 2007 (UTC)
Odporuje to například článku Zvýrazňování v typografických radách. Kde existoval tento styl s tučným písmem a opakujícími se hlavami? Navíc, pořád je lepší upozornit po 917 letech než po 1917. --slady I~b 12:24, 3. 4. 2007 (UTC)
Ve kterých letech byly hlavy států zapsány tak jak jsem je použil já už bohužel nevím, ale určitě jsem ho tam našel, protože původně jsem chtěl používat jiný styl, ale tento mi vyhovoval více. Co se týká zvýrazňování je v typografických radách uvedeno, že by se neměly nadužívát. Budu si to pro příště pamatovat, ale i tak si nemyslím, že bych tím způsobil nějakou škodu. O počtu zpracovaných let (917) jsem se zmínil proto, že už žádný další rok přidělávat nehodlám. Což není reakce na tuto kritiku. Od začátku jsem měl v plánu zpracovat období 1000-1918. Co se týká řešení tohoto problému opravdu nemám sílu (zejména morální) abych data opravil podle vašich připomínek. Pokud opravdu trváte na opravě budeme muset najít někoho s botem který vrátí data do stavu před mým zásahem a nebo upraví data podle vašeho požadavku.--Sazex 12:48, 3. 4. 2007 (UTC)
Mám pocit, že bot tohle asi nezpracuje – na bota mi to přijde dost specializovaná práce. Když nikoho nenajdeme, buď to budu dělat ručně, nebo zkusím vyrobit vlastního bota. Tohle moje popíchnutí bylo myšleno spíš jako námět pro hledání nového lepšího formátu. Máte nějakou alternativu? --slady I~b 13:07, 3. 4. 2007 (UTC)
Nevim jak tady přesně boti pracují, ale co už by měly umět než zaměnit tučné písmo za normální na vybraných stránkách. SLADY a co se týká hledání lepšího formátu tak ten sem myslím už našel a použil. :-) Navíc za těch několik týdnů co jsem to editoval nikdo žádné připomínky neměl. Jestli by nebylo nejlepší to nechat jak to je.--Sazex 15:17, 3. 4. 2007 (UTC)
Pravda, necháme to jak to je. Kdyby třeba moje připomínky přišly u 100. roku, tak by mělo cenu měnit ty zbývající, ale takhle je to v kategorii „ruce pryč,“ „cesta nejmenšího odporu“ a „když to funguje, tak se v tom nešťourej.“ :o) --slady I~b 18:02, 3. 4. 2007 (UTC)

Francouzské království[editovat zdroj]

Ahoj. Díky tvé kandidatuře na správce jsem si všiml, že jsi přidal do všech (?) článků o rocích (zřejmě nejvýznamnější?) hlavy států. Co se týče moderních dějin, alespoň někdy do první světové války (? přesně jsem neprohlížel, ale poslední stopu jsem nalezl 1917) máš prázdný odkaz na Francouzské království. Od roku 1870 se však jedná o republiku... Buďto tedy popros nějakého bota nebo to prosím oprav. Díky. --Aeromix 22:08, 15. 4. 2007 (UTC)

Diky za upozornění. Chci předělat celé 19. století, protože se na rozdíl od předcházejících objevili nový významní hráči na scéně(Prusko, Rusko, Itálie atd.) Takže to opravím při tom.
Jen tak mimochodem, nebylo by mnohem jednodušší provést strojový překlad enwiki a ten dále rozšiřovat? (nebo na frwiki mají články o rocích asi nejlepší...nebo aspoň dřív měli) --Aeromix 01:40, 16. 4. 2007 (UTC)
Strojovým překladům jsem stále nějak nepřišel na chuť, ale rozhodně nikomu nebudu bránit aby se do toho pustil.--Sazex 05:35, 16. 4. 2007 (UTC)

Výročí[editovat zdroj]

Mně se zobrazuje - zkus reloadnout stránku s hlavní stranou nebo action=purge Petr K. 16:00, 2. 5. 2007 (UTC)

Už se mi to zobrazuje. Asi se mi to mezitím refrešovalo . --Sazex 16:03, 2. 5. 2007 (UTC)

Napoleon[editovat zdroj]

Zdravím,

nezakládejte již prosím znovu stránku WikiProjekt Napoleon/přehled. Stránky projektů by neměly být v hlavním jmenném prostoru. Vaše stránka byla přesunuta na Wikipedie:WikiProjekt Napoleon/přehled, což je jediné správné.

Díky Glivi 12:55, 14. 5. 2007 (UTC)


Děkuji za pozvání k projektu, zní to zajímavě, ale co obnáší být účastníkem?

                                                      --kestra 12:30, 15. 5. 2007 (UTC)


Ahoj, ne nejde o graficky experiment na rozcestnících Vilém I. a Vilém II.. Odsazeni jsou dle titulu pro prehlednost, pricemz nejvyse je cisar a nejnize purkrabi nebo knize. Pouzivam ho pro vsechny delsi rozcestniky.

Pak je mozne jeste razeni dle obdobi, ale ja zvolila toto po prolistovani ekvivalentnich stranek na cizojazycnych wiki. Pokud je nositelu jmena malo, neni to treba a clovek se rychle orientuje.

Proc nelibi se vam to? Pokud mate jiny napad, neni problem. S pozdravem--Bosquete 19:11, 27. 6. 2007 (UTC)

Zdravím! Koukal jsem se na Váš článek a zarazila mě pasáž: „Nevybuchlá torpéda ukazují na snižující se kvalitu japonských pilotů neboť torpéda vypustili moc blízko a roznětka torpéd se nestačila aktivovat.“ Bylo by asi dobré dodat zdroj tohoto tvrzení (a asi všeobecně ozdrojovat tento článek). Koukal jsem se do Hubáčka, ale nic takového jsem tam nenasel. Hrbky momentálně nemám po ruce. Zatím… --Ozzy 8. 11. 2008, 16:12 (UTC)

Wikisraz[editovat zdroj]

Pozvánka na setkání wikipedistů

3. (snad již opravdu) pravidelný sraz wikipedistů s workshopem se uskuteční
v pondělí 18. července 2011 od 18.30 hodin v Zulu baru, Na bojišti 8, Praha 2, nedaleko stanice metra I. P. Pavlova.
Všichni jsou srdečně zváni!

Pokud máte zájem, tak se zapište a stránku pro případné změny sledujte.


--Juan de Vojníkov 15. 7. 2011, 15:29 (UTC)