Diskuse s wikipedistou:Postuj

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Dobrý den, nepřidávejte, prosím, do Wikipedie obsah propagačního charakteru nebo odkazy na své soukromé stránky či stránky, se kterými jste spojeni. Wikipedie není prostředkem pro propagaci či reklamu ani pouhou sbírkou externích odkazů. Rozšiřování encyklopedického obsahu je však samozřejmě vítáno. Děkuji za pochopení. --Mormegil 3. 4. 2014, 08:35 (UTC)

Odpověď[editovat zdroj]

Dobrý den,

děkuji za informaci pravidel o naplnění obsahu Wikipedie. Záznam Postuj.cz jsem přidal, jelikož se jedná o internetovou službu pro návštěvníky zdarma a nejedná se v žádném případě o šířenou reklamu. Obsah spadá do kategorie sociální sítě. Prosím o sdělení, jak popis na Wikipedii upravit tak, aby splňoval pravidla a mohl existovat.

Děkuji

Nijak. Wikipedie není katalogem webových stránek. Fakt, jestli je služba zdarma, je zcela irelevantní. Mohou zde zůstat jen encyklopedicky relevantní odkazy, tedy např. encyklopedicky významné služby. --Mormegil 3. 4. 2014, 10:02 (UTC)

Odpověď[editovat zdroj]

A tyto záznamy splňují encyklopedicky relevantní odkaz?

https://cs.wikipedia.org/wiki/Lid%C3%A9.cz https://cs.wikipedia.org/wiki/Spolu%C5%BE%C3%A1ci.cz https://cs.wikipedia.org/wiki/L%C3%ADb%C3%ADmseti.cz a dalších mnoho podobných.. Jsem plně přesvědčen že se jedná o 100% problematické encyklopedické záznamy, které ale z určitých (mě neznámých) důvodů fungují. Můžete mě, prosím, poučit zda se mýlím?

  1. Pokud snad na Wikipedii najdete nevhodné odkazy, ani v nejmenším to neznamená, že by vás to opravňovalo vkládat další nevhodné odkazy.
  2. Ano, splňují. Toto jsou dlouhodobě existující servery s obrovskou návštěvností, o kterých pojednává řada věrohodných nezávislých zdrojů. (Zcela namátkou první Google výsledek: [1].) Nechcete rovnou svůj projekt srovnávat s Facebookem?
--Mormegil 3. 4. 2014, 18:44 (UTC)