Diskuse s wikipedistou:Petr Koryčan/Putim

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 2 lety od uživatele Petr Koryčan v tématu „Názor recenzenta

Názor recenzenta[editovat zdroj]

@Petr Koryčan:@Portarius cz: Dobrý den, díky za Váš článek! K němu několik drobných poznámek:

  • Část "Z historie Putimi" bych přejmenoval zpět na "Historie", dále doporučuji rozčlenit ji na jednotlivá historická období (např: pravěk, středověk, novověk...). Historie Putimi Vám končí rokem 1848. Od té doby se tam nic neodehrálo? Motivaci můžete vzít třeba z kapitoly "Historie" v článku Týnec nad Labem. Rozhodně tam ale nepište banality jako třeba že za války bylo zle.
  • odkazy na cizí weby prosím upravte na citační šabonoui {{Citace elektronické monografie}} nebo {{Citace elektronického periodika}}
  • konkrétní text odkazovaného článku na hrady.cz je ve skutečnosti převzatý z Pocheho (viz poznámka na webové stránce), bylo by tedy lepší uvést odkaz na původní zdroj a do položky "url = " uvést link na tento text.
  • Kostel svatého Vavřince (Putim) má vlastní článek. Zvažte, zda v článku Putim nenechat jen stručnou informaci v rámci části "Pamětihodnosti" a podrobnosti nepřesunout do článku o kostele (do Vaší práce se to bude započítávat úplně stejně).
  • "Pověst" - o jaký konflikt šlo? katolík x evangelík? ...a jak to vlastně dopadlo? vzali se původní milenci? nebo byla nevěsta provdána za "správného" nápadníka? Prosím upřesněte formulaci, aby to bylo jednoznačné.
  • v "Odkazech" prosím doplňte i oddíl "Literatura". Použijte k tomu již hotové citační šablony, ať s tím nemáte mnoho práce.

Ještě jednou díky za Vaši práci a popkud byste potřeboval s čímkoliv poradit, napište mi. --Gampe (diskuse) 12. 8. 2021, 09:03 (CEST)Odpovědět

@Gampe: Dobrý den. Děkuji za užitečné připomínky!
Citace na weby opravím a jiné technické záležitosti také. Ohledně textu ke kostelu sv. Vavřince - zdá se mi z hlediska uživatelské přístupnosti lepší nechat pojednání o kostele na stránce Putimi, jelikož jsem přesvědčen, že lidé budou informace o kostele hledat spíše ve spojitosti s Putimí samotnou, nežli samostatně a takto se rychleji dostanou k širšímu výkladu. Kapitola o pověstech byla původní a nakonec jsem se jí nevěnoval, což se nyní pokusím ještě napravit. Jediný problém je, že jsem až do konce září pracovně v Německu a nemám přístup do knihovny a archivů. Naštěstí předešlý autor textu zmiňuje putimskou kroniku, která je digitalizována. Pakliže je pověst zachycena opravdu v ní, tak jí najdu a přeformuluji, možná i nějakou další přidám. Stejný problém s omezeným přístupem ke zdrojům mám nyní s doplněním historie Putimi po roce 1848. Každopádně uvidím, co se dá dělat. Případně bych mohl tento oddíl doplnit později, nad rámec seminární práce, až budu opět doma, blíže pramenům.
S pozdravem - Petr Koryčan. --Petr Koryčan (diskuse) 15. 8. 2021, 23:56 (CEST)Odpovědět