Diskuse s wikipedistou:Pavel.tresnak

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Překlad Kernelu[editovat zdroj]

Překládat články nebo části článků z anglické wikipedie je dobrý způsob jak vytvářet nebo doplňovat české články, ale není to tak snadné jak by se zdálo. Často je nutné přeformulovat větu nebo souvětí do češtiny a sledovat přitom rody podmětu. Hlavně je ale důležité správně přeložit odborné termíny. Článek kernel jsem dostal do stavu, kdy už alespoň dává smysl (i když se obávám, že stále není zcela česky).

Překlady se navíc označují šablonou {{Překlad}} (jak se to dělá se můžete také podívat na stránku kernel). Je to celkem novinka, sám jsem si ještě nezvykl, ale asi to bude vyžadováno stále více. -- Hkmaly 22:33, 1. 5. 2007 (UTC)

Obr. bez zdroje[editovat zdroj]

Dobrý den. Díky, že nahráváte na Wikipedii obrázky. Abychom měli jistotu, že je možné je zde použít, je u každého třeba uvádět jeho původ a licenci. Protože obrázky, které tyto údaje postrádají, jsou po týdnu mazány, prosím Vás o doplnění informací v následujícím souboru:

Podrobnosti o problematice autorských práv na Wikipedii jsou na stránce Wikipedie:WikiProjekt Licence souborů. Přehled použitelných šablon pro licence je k nalezení na Wikipedie:Popisky licence souborů. Budete-li mít nějaké dotazy, obraťte se na mne, rád Vám pomohu. --Tlusťa 07:59, 11. 5. 2007 (UTC)