Přeskočit na obsah

Diskuse s wikipedistou:Patmatfilm

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Dobrý den, děkuji za Vaše příspěvky a nechť se Vám tu líbí. — Loupežník (diskuse) 4. 5. 2014, 15:51 (UTC)

Pat a Mat[editovat zdroj]

Obrázek Vám nejde vložit, protože byl na Commons smazán, patrně kvůli neuvedení správné licence. Není možné, že se pokoušíte vložit obrázek, na který nevlastníte autorská práva, třeba obrázek Pata a Mata stažený z internetu apod.? Pokud jste obrázek skutečně vytvořil/a sám/sama nebo máte od autora svolení k nahrání, postupujte prosím dle instrukcí na stránce Commons:OTRS. — Loupežník (diskuse) 4. 5. 2014, 15:51 (UTC)

Obrázek postaviček[editovat zdroj]

Dobrý den,

pokud jste držitelem práv na postavičky a chtěl byste na Wikipedii umístit jejich fotografii, rád Vám pomůžu. Je to trochu byrokracie, ale jde to. Podmínkou je, abyste fotografii uvolnil pod svobodnou licencí, nejlépe CC-BY-SA.

Předpokládám, že obrázek https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Pat_a_Mat.jpg , který je nyní na Commons smazán, je právě tím obrázkem, který můžete a chcete uvolnit. Pak stačí z některé emailové adresy uvedené na http://patmat.cz/ , např. benes@patmat.cz, poslat email na adresu info-cs@wikimedia.org s následujícím textem:

Já, držitel práv k obrázku: Pat_a_Mat.jpg, souhlasím s tím, aby byl zveřejněn prostřednictvím Wikimedia Commons (https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Pat_a_Mat.jpg) pod licencí Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported (zkrácené české znění: http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/deed.cs; plné znění: http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/legalcode). Beru na vědomí, že toto dílo může být libovolně upravováno a přebíráno dalšími stranami k jakémukoli účelu včetně komerčních. Přeji si, aby za autora tohoto díla byl označen (sem vložte jméno nebo pseudonym autora, nebo celou tuto větu vypusťte).

Prosím, doplňte požadovanou informaci do poslední věty.

Po obdržení tohoto emailu bude moci být obrázek na Commons obnoven a použit na Wikipedii.

Pevně věřím, že se postavičky Pat a Mat na Wikipedii objeví! Bylo by to skvělé.

S pozdravem, Miraceti 6. 5. 2014, 22:04 (UTC)

Obrázek postaviček 2[editovat zdroj]

Všiml jsem si, že jste opět na Commons nahrál obrázek Pata a Mata. Mně se moc líbí, ale vzhledem k tomu, že jde o dílo obecně známé jako chráněné, bude s velkou pravděpodobností opět brzo smazán. Je mi to líto, ale bohužel na Commons i Wikipedii máme s podobnými případy špatné zkušenosti, takže i když jindy předpokládáme dobrou vůli, v těchto velmi podezřelých případech se snažíme být opatrní. Pokud tomu chcete definitivně zabránit, postupujte, prosím podle výše popsaného návodu. Díky moc! Miraceti 21. 5. 2014, 20:56 (UTC)

Vyřešeno! Děkuji! Miraceti 23. 5. 2014, 21:58 (UTC)