Diskuse s wikipedistou:Ladislavn

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Slaigo 3. 1. 2012, 09:27 (UTC)

Dobrý den, děkujeme Vám za informace v článku Oborová brána Technika (TECH). Bohužel není jasné, zda předmět článku splňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů atd. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významnosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámen(a), rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit. S pozdravem Slaigo 3. 1. 2012, 09:27 (UTC)

Dobrý den, domnívám se, že potíže se smazáváním obrázku v článku jsou způsobeny podezřením z porušení autorského práva v úložišti Wikimedia Commons - viz též shrnutí editace robota CommonsDelinker v historii stránky a text "Soubor:TECH-uvod.PNG (na Commons smazal commons:User:Cambalachero, důvod: Copyright violation: Screen shot of a website under copyright: see [1].))". Tj. zřejmě vadí, že se jedná o snímek obrazovky stránky, která je chráněna autorským právem. Aby mohl být obrázek v české Wikipedii (a v úložišti Wikimedia Commons) zachován (nebyl neustále smazáván), je třeba uvést (a doložit) přímo na stránce s popisem souboru (tj. http://commons.wikimedia.org/wiki/File:TECH_%C3%9Avod_cze.png) v úložišti Wikimedia Commons, že máte povolení od autora/ů stránky a snímku jej tímto způsobem šířit, tj. zřejmě od NTK, Odd. speciálních služeb. Možná by stačilo pozměnit větu v popisu "Vytvořilo Odd. speciálních služeb NTK." (včetně anglického ekvivalentu - viz editační okno souboru http://commons.wikimedia.org/w/index.php?title=File:TECH_%C3%9Avod_cze.png&action=edit) na "Zveřejněno se souhlasem NTK, Odd. speciálních služeb", je-li tomu tak. Inspirovat se můžete např. popisem tohoto obrázku z českého prostředí http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Lidmila_V%C3%A1%C5%A1ov%C3%A1.jpg a jeho zdrojovým kódem http://commons.wikimedia.org/w/index.php?title=File:Lidmila_V%C3%A1%C5%A1ov%C3%A1.jpg&action=edit. Zdravím, --Lusas 10. 1. 2012, 12:42 (UTC)

Dobrý den, děkuji za pomoc s vkládáním povolení. Pracuji v NTK v Oddělení speciálních služeb a jsem také autorem, resp. náš tým, který má na starosti TECH, je autorem obsahu vloženého obrázku. Nejdedná se tedy o porušení autorských práv, jelikož jsme my sami autoři a tudíž povolení udělujeme sami sobě (což mi přijde absurdní, ale buďiž). Náležitosti obrázku jsem upravil v Editaci, doufám, že je to tak nyní podle politiky Wikipedie již v pořádku. Ještě jednou moc díky! --Ladislavn 11. 1. 2012, 13:02 (UTC)