Diskuse s wikipedistou:Kutcher-Chan

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Jen bych se otázal zda-li Standartu je opravdu psí plemeno, nebo zda-li by se váš článek neměl spíš jmenovat [[Standard plemene Středoasijský pastevecký pes]]? Lovecz 08:43, 9. 2. 2007 (UTC)


Navíc je to zkopírované z webu. Jste autorem toho článku? --Postrach 08:54, 9. 2. 2007 (UTC)

Okopírované a snad standardu ????[editovat zdroj]

Pokud si přečtete celý článek, přijdete na to, že je v textu použita čeština, standartu - neboli ve standartu je odkaz na standard plemene. V článku tedy používám větu "Hlavu má jako medvěd a měl by mít naprosto ploché čelo, ale to je již ve standartu." Bohužel podle Vás bych měla psát nečeskou větu "Hlavu má jako medvěd a měl by mít naprosto ploché čelo, ale to je již ve standard." Možná jste lepší v ČJ než já, ale myslím, že takhle si o mě lidé nebudou myslet, že jsem cvok co neumí psát. Navíc, pokud si přečtete celý standard tohoto plemene na konci je věta PŘEKLAD PAN MICHELE SNEIDER, takže toto není zkopírované, nýbrž opsané z knížky SAO kopie ze stránek jiných to určitě není a přímo překladatelovo jméno tam zní, což se o stránkách (o kterých říkáte, že jsem to z nich zkopírovala) říci nedá. Tyto stránky vidím poprvé v životě !!! :-)

Všechny pády slova standard používají d - standard, standardu, standardem... — Timichal 10:54, 9. 2. 2007 (UTC)

Ale čeština nám dovoluje právě t ve standartu.

A pro názvy článků se používá 1. pád. Pokud si myslíte, že by nešlo odkazovat z věty tak se mýlíte, pro to se používá syntaxe [[název článku|text k zobrazení]] např. v [[Praha|Praze]] ukáže v Praze --Li-sung 10:59, 9. 2. 2007 (UTC)
Standartu je tvar slova standarta. --Li-sung 11:00, 9. 2. 2007 (UTC)

Ano to se sice dá, ale já toto použila ve větě a chtěla jsem, aby si ostatní na odkaz mohli kliknout a tam se jim samozřejmě otevře již nadpis Standard plemene

Je to jen odkaz z věty...

Váš popis standardu je po vyřešení autorských práv vhodný spíše pro cs.wikisource.org. Tam by se ale stejně musel přejmenovat například jak jsem navrhl výše. Konkrétní popis standardu jednoho plemene se nemůže jmenovat Standartu (nehledě na pravopis). Dále v infoboxu článku Středoasijský pastevecký pes je externí odkaz na uvedený standard. Odkazy se dají skloňovat jak uvedl kolega Li-sung. Lovecz 11:20, 9. 2. 2007 (UTC)

K návrhu kolegy Lovecz o vhodnosti textu na Wikisource: podtrhl a zvýraznil bych formulaci „po vyřešení autorských práv“, a dále by bylo asi nutno diskuse, nakolik je takový standard lexikální (i kdyby se jednalo ne o ojedinělý dokument ale o systematické zveřejnění většího počtu standardů); vhodností pro Wikisource si nejsem na první pohled tak zcela jist (viz i např. otázku návodů různých her, jak se připravuje čaj značky xy atd., které se na Wikisource nezveřejňují...). -jkb- (cs.source) 11:36, 9. 2. 2007 (UTC)

Články se na wikipedii nepodepisují. Autorství je uvedeno v jejich historii. --Postrach 09:43, 10. 2. 2007 (UTC)