Diskuse s wikipedistou:Kozlik.jiri

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 8 lety od uživatele ŠJů v tématu „Rudovřes

Rudovřes[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji Vám za informace v článku Rudovřes. Bohužel jeho zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku upravit alespoň do té míry, aby splňoval základní požadavky na vzhled a styl článků. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po 14 dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. Děkuji za pochopení. --Mario7 (diskuse) 28. 6. 2013, 17:34 (UTC)

tak jsem jej opravil, snad to takhle stačí. --Kozlik.jiri (diskuse) 28. 6. 2013, 20:14 (UTC)
Stylistika je víceméně pořádku, napsal jsem komentář k ověřitelnosti na příslušní diskusní stránku. V případě čehokoliv můžete napsat na uvedenou stránku. Hezký večer. --Mario7 (diskuse) 28. 6. 2013, 20:58 (UTC)

Dobrý den, vaše vyprávění o Rudovřesovi je hezké, nicméně článek na Wikipedii by měl splňovat i další nároky. Chápu, že i jistá míra mystifikace může být stylová (podobně jako v cimrmanovské tradici), nicméně z článku by přece jen mělo být zřejmé, jestli se opíráte o nějaké reálné historické zdroje, nebo jestli jste Rudovřese "stvořil" se zpětnou platností vy. A pokud je vaším dílem, pak je spíše třeba doložit, že už došel nějaké širší významnosti a ohlasů, nežli používat k jeho propagaci Wikipedii. Googlem jsem narazil na jediný významnější ohlas (tedy na nějakém webu, která má víc než jen osobní charakter), a to článek Jakuba D. Kočího na Žena-in, který Rudovřese představuje víceméně jako vaše dílo ("O postavě strážce Krušných hor se ve svých vyprávěních zmiňuje pohádkář a blogger Jiří Kozlík. Ovšem ani on si není jistý, kde se odhodlaný skřítek v hraničních horách vlastně vzal.") Jistě ve Wikipedii mohou být články i o literárních postavách, ale tento duch zatím balancuje někde pod hranicí encyklopedické významnosti. --ŠJů (diskuse) 30. 3. 2016, 14:21 (CEST)Odpovědět