Diskuse s wikipedistou:Kozan

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Dobrý den, nepřidávejte, prosím, do Wikipedie obsah propagačního charakteru nebo odkazy na vaše soukromé stránky či stránky, se kterými jste spojeni. Wikipedie není prostředkem pro propagaci či reklamu ani pouhou sbírkou externích odkazů. Rozšiřování encyklopedického obsahu je však samozřejmě vítáno. Děkuji za pochopení. --Ragimiri 7. 12. 2010, 20:35 (UTC)

Kategorie na Commons[editovat zdroj]

Dobrý den, založil jsem Vám na Commons kategorii, kam můžete přidávat fotografie z ÚVMV. Protože vaše fotografie jsou unikátní, může vyvstat podezření, že jsou odněkud zkopírované. Aby jste předešel tomuto podezření, zvažte, zda pro každou fotografii neodeslat povolení OTRS. Ať se vám zde daří, s pozdravem --Slfi 30. 5. 2011, 19:48 (UTC)

Děkuji za vznik kategorie. Všchny obrázky (mimo skupinovou fotografii v mém osobním vlastnictví) jsou mnou upravené kopie obrázků z publikace - Zdeněk Koutný a kol.: ÚSTAV PRO VÝZKUM MOTOROVÝCH VOZIDEL; Tisková služba Československých automobilových závodů, Praha 1977. Propagační publikace vydaná k příležitosti 25 výročí založení ÚVMV. Zde je uveden zdroj foto: ÚVMV-OMS a archiv. Vzhledem k tomu, že žádná organizace z uvedených již neexistuje, nevím jakou bych měl u obrázků, které jsem odtud naskenoval a upravil, uvádět licenci. Nehodlám se, v pro mně naprosto nepřehledném, množství licencí na Wiki zabývat a ani od nedostupných autorů získávat. Byl bych tedy vděčný, kdybyste mi konkrétně poradil, nebo u obrázků sám nastavil nekonfliktní licenci.
Mimo další unikátní obrázky z této brožury mám k dispozici kopii filmu (z VHS):
AIP1988CZ-1.wmv.ogg
AIP1988CZ-1.wmv.ogg
Automatizace inženýrských prací v československém automobilovém průmyslu - dvoudílný výukový film zachycující tehdejší stav využití počítačů při podpoře projektování, konstruování a zkoušení automobilů používané v ÚVMV a ve vývojových centrech československých automobilek. Scénář a režie: Jozef Horal, ČST Bratislava 1988. Film pro ÚVMV vyrobilo tehdy existující ART-CENTRUM Praha. Netuším kdo je nyní majitelem autorských práv a nehodlám to ani zjišťovat, nicméně se domnívám, že by bylo zajímavé jej zde umístit. Nahrál jsem zde první díl pro náhled s tím, že jej případně někdo ze správců smaže kvůli nedodané licenci. Kozan 31. 5. 2011, 16:43 (UTC)
Bohužel, pokud nejste vlastníkem autorských práv, nemůžete je poskytnout pro wikipedii. To platí jak pro video, tak pro obrázky. Jediným řešením je napsat do TÜV a požádat je o uvolnění fotografií z historie ÚVMV. Vzhledem k tomu, že se jedná o tak staré fotografie, které nemají pro TÜV velkou hodnotu, mohlo by se to podařit, navíc by tyto fotografie mohli poskytnout ve vyšší kvalitě. Navíc jde o "německou" firmu a ty obecně uvolňují své oficiální fotografie. Zkuste požádat o pomoc někoho z české pobočky nadace Wikimedia, ti by s tím měli mít zkušenosti, navíc mohou mluvit za celou wikipedii. Například Wikipedista:Mormegil by vám mohl pomoci. Pokud se souhlas nepodaří získat, budou se bohužel fotografie muset smazat.--Slfi 1. 6. 2011, 15:32 (UTC)
Děkuji za navedení, snad to s pomocí Mormegila vyjde. Kozan 1. 6. 2011, 19:20 (UTC)
Koukám že Mormegil Vám zatím neodpovídá, ale něco jsem našel já. Pokud vám jde jen o text dopisu dovolující wikipedii použití fotek, možná by Vám stačil tento vzor e-mailu. Je však psaný pro článek, takže ho budete muset lehce upravit. Měl by stačit jeden e-mail, do kterého se vypíší názvy všech souborů. Mail se odesílá na adresu permissions-commons@wikimedia.org nebo info-cs@wikimedia.org --Slfi 3. 6. 2011, 14:44 (UTC)
Díky za pomoc a nabídku, s Mormegilem komunikuji e-maily, takže doufám, že vše ohledně autorských práv vyjde a že jak fotografie a i film budou nakonec zde korektně přístupné. Kozan 6. 6. 2011, 06:07 (UTC)