Diskuse s wikipedistou:Kočičác Bonifák

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Přeji Vám pěkný den a těším se na Vaše další příspěvky! -- Mercy (|) 26. 4. 2009, 22:00 (UTC)

Díky. Kočičác Bonifák 26. 4. 2009, 22:08 (UTC)

Tuto Vaši editaci jsem vrátil. Například en:Mesophile, fr:Mésophile, it:Mésophile jsou o něčem jiném. Celkově je v tom chaos, připadá mi v takové situaci lepší držet se zpátky a přidat raději mezijazykových odkazů méně, než více (a některé špatné). --Tchoř 4. 5. 2009, 22:57 (UTC)

Intel Core[editovat zdroj]

Dobrý den, všimnul jsem si vaší editace u článku (viz název tématu) a všimnul jsem si i chyby, není Intel Core 2 Duo/Quad/Solo jako Core iX. V prvním případě se jedná o starší architekturu (nyní z hlavy si nepamatuju jména) a v druhém o zatím nejnovější postavenou na Nehalem. Pro více zajmavosti navštivte budto EN-WIKI nebo IT (pokud se v tom nevyznáte). Jsem potěšen vaší aktivitou a proto upozorňuju na chybu do diskuze. --Paxan 16. 9. 2010, 17:19 (UTC)

Díky za vstřícnou kritiku. Na anglickou verzi jsem se koukal (ostatně, z ní jsem právě převzal tu tabulku a pár fragmentů v úvodním textu). Anglická verze vyjmenovává všechny tyto procesory a pak ke každému z nich říká, v jaké mikroarchitektuře je postaven. Podle mě mikroarchitektura a model procesoru (resp. jejich rodina) jsou dvě různé věci (přestože se s novou rodinou procesorů většinou mění i mikroarchitektura). Pravda – chtělo by to extra článek o procesorové mikroarchitektuře a též o mikroarchitektuře Core (en:Core (microarchitecture)), a pak to ještě v tomto článku vymezit, aby to bylo jasnější. --Kočičác Bonifák 16. 9. 2010, 22:42 (UTC)
Nyní koukám že máte pravdu, na EN to je očividně "špatně". Ale stačí hodit do překladače (třeba google) překlad přes Google a najednou zjistímě že na EN se pojednává o obchodním názvu a né architektuře, to bude ten zádrhel. Pokud bude dnes čas, tak rozdělím článek na více. --Paxan 17. 9. 2010, 07:51 (UTC)

Pentium MMX[editovat zdroj]

Ahoj (mohu tykat?), přidal jsem do článku Pentium MMX šablonu, tak jestli chceš tak ji můžeš přidat ke všem procesorům od Pentium "1" a Athlon "1" až po nynější (mají Von Neumannovu architekturu). --Paxan 19. 9. 2010, 18:53 (UTC)