Diskuse s wikipedistou:Katka Jelínková

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Vítám v české Wikipedii. Děkuji za Vaše příspěvky do Wikipedie. Zároveň Vás však prosím o častější používání tlačítka Ukázat náhled. To Vám ukáže, jak bude článek vypadat po Vašich úpravách, ale nic se nezapisuje do historie článku ani do seznamu posledních změn. Stránka posledních změn je pro wikipedisty velmi důležitá, jelikož se na ní zobrazují veškeré změny ve Wikipedii. Při častém ukládání jednoho článku jednou osobou se poslední změnyhistorie článku zbytečně přeplňují a znepřehledňují.

Až budete mít pocit, že jsou Vaše úpravy hotovy, zadejte do pole Shrnutí stručný popis Vámi provedených změn a změny uložte. Uložením zároveň dáváte najevo, že další změny v nejbližších okamžicích neplánujete a že se jiní wikipedisté mohou na článek vrhnout, opravit překlepy či jej doplnit. V případě častého ukládání hrozí riziko, že dojde k tzv. editačnímu konfliktu, tedy stavu, kdy dva wikipedisté editují tentýž článek zároveň. Díky moc za pochopení.

Vámi založený článek Židovský způsob pohřbívání vypadá zajímavě, mohla byste však ještě nakonec uvést prameny, ze kterých jste čerpala? A přeji hodně zdaru při další práci. A ještě Vám sem vložím místo chleba a soli uvítací letáček se základními odkazy. --Luděk 15:39, 28. 5. 2007 (UTC)


--Luděk 15:39, 28. 5. 2007 (UTC)

Milý Luďku,

toto heslo ve wikipedii vytvořila moje studentka Katka Jelínková v rámci našeho gymnaziálního semináře na Lauderových školách Dnes jsme spolu mluvily o tom, jestli by toto heslo nemělo být uvedeno na wikipedii pod jiným názvem. Nejsme si jisté, zda jej pod současným názvem najde, bude-li hledat informace o smrti a pohřbívání v judaismu. Máte nějaký nápad?

Díky Gafna 19:32, 31. 5. 2007 (UTC)

Nenapadá mi žádný vhodnější název, spíše bych umístila odkaz do článku Judaismus a udělala redirect z Židovský pohřeb. Osobně se domnívám, že by to chtělo doplnit ještě o takové věci jako je z čeho to vychází.--Vrbova 19:57, 31. 5. 2007 (UTC)
Poprosil jsem předpisatelku o reakci, jelikož má k tomuto tématu blíže než já (a za její příspěvek děkuji). Doporučil bych však další případnou diskusi vést na diskusní stránce k článku, tedy na Diskuse:Židovský způsob pohřbívání. Diskusní stránky k článkům totiž fungují jako redakční porada k článkům, čili věci týkající se článku by měly být tam. Ale tyhle zvyklosti jistě brzy poznáte a vstřebáte. --Luděk 20:15, 31. 5. 2007 (UTC)