Diskuse s wikipedistou:Kakinori

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Dobrý den, děkuji Vám za informace v článku Hey! Say! JUMP. Bohužel jeho zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku upravit alespoň do té míry, aby splňoval základní požadavky na vzhled a styl článků. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po 14 dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. --Xmark96 (diskuse) 27. 6. 2012, 15:01 (UTC)

Prosím vyplňujte kolonku „Shrnutí editace“[editovat zdroj]

Dobrý den, díky za Vaše příspěvky. Chci Vás však poprosit o pokud možno výstižné vyplnění shrnutí editace před uložením úprav. Je nanejvýš žádoucí, aby měli ostatní wikipedisté představu, čeho se Vaše změny týkají. A to nejen ti, kteří právě sledují stránku posledních změn, ale i ti, kteří pak někdy v budoucnu budou hledat v historii článku nějakou konkrétní změnu. Když totiž ve shrnutí uvidí, že se Vaše změny týkají něčeho jiného, než co zrovna hledají, nebudou je muset dále zkoumat a ušetří tím tak trochu času. Registrovaní uživatelé mají navíc možnost si ve svém nastavení v sekci Editace zatrhnout položku Upozornit při vložení prázdného shrnutí editace a systém pak každé nevyplněné shrnutí před konečným uložením změn připomene. Děkuji za pochopení. ♥ K123456  28. 6. 2012, 15:00 (UTC)

Kota Yabu[editovat zdroj]

Dobrý den, velice si vážím Vašeho přínosu založením článku Kóta Jabu (původně jako Kota Yabu). Drobná chybička je v tom, že by bylo záhodno japonská jména, názvy a další reálie, převzaté z japonštiny přepisovat v čekošiki rómadži, to jest v českém stylu přepisu japonštiny do češtiny. Anglický styl přepisu (hebonšiki rómadži, navíc se zanedbáváním označení délky) není vhodný z toho důvodu, že anglický přepis byl vytvořen a (částečně) vyhovuje potřebám anglicky mluvících, stejně jako německý systém byl vytvořen pro německy mluvící a ruský systém pro rusky mluvící - je tedy lépe používat pro českou wikipedii český systém. Jak známo, japonština používá kandži a kany, proto pro všechny jazyky, používající latinku (tedy odlišný systém písma), je aktuální používat svůj vlastní systém přepisu, který nejlépe vyhovuje vlastnímu jazyku a nepřejímat jej od jiných jazyků, kde ten systém funguje jinak. V japonštině má délka kardinální význam, protože změnou délky se zcela mění význam a text s chybnou délkou ve výslovnosti se stává zcela nesrozumitelným. Děkuji za pochopení. Pokud máte možnost, rád bych viděl originální zápis výrazů v japonštině, abych mohl opravit správně přepis do češtiny ve článcích, které jste také vytvořil a/nebo doplnil, pokud byste tak neučinil sám. Přeji mnoho úspěchů v dalším zdokonalování wikipedie! --Kusurija (diskuse) 2. 7. 2012, 11:22 (UTC)

Používejte prosím kategorie[editovat zdroj]

Děkujeme za Vaše příspěvky do Wikipedie. Zároveň Vás prosíme, abyste každé nově vzniklé heslo vždy zařadil(a) do určité kategorie (příp. kategorií). Dělá se to připsáním [[Kategorie:Název kategorie]], například [[Kategorie:Němečtí fyzikové]] na novou řádku u konce stránky.

Proč kategorizovat?

Kategorizace článků je výhodná, protože kategorizované články mohou uživatelé Wikipedie procházet nejen podle jejich názvů, ale také podle právě takto vytvořených kategorií. Jediným kliknutím na odkaz pod daným heslem získají seznam všech článků v dané kategorii, čímž získávají kontext k tématu, které je zajímá.

Nejčastější příklady
  • U osob, u nichž je znám rok narození (a/nebo úmrtí), se přidává šablona [[Kategorie:Narození Rok_narození]], analogicky pak [[Kategorie:Úmrtí Rok_úmrtí]]
  • U obcí, okresů, krajů apod. je zvykem vložit minimálně kategorii státu, do kterého patří, například [[Kategorie:Estonsko]]
  • U bibliografií osob (popř. též u cizojazyčných názvů, které uvozuje určitý člen) je možno upravit pořadí, ve kterém se tyto budou v kategoriích zobrazovat. A sice přidáním šablony {{DEFAULTSORT:Název, tak jak má být zařazen}}, například pro heslo Jiří Stanislav Guth-Jarkovský by to bylo {{DEFAULTSORT:Guth-Jarkovský, Jiří Stanislav}}.
Další odkazy

♥ K123456  10. 7. 2012, 06:43 (UTC)

Dobrý den, věnujte, prosím, více pečlivosti při psaní svých článků. Vaše prvotiny jsem upravil, ale nemyslím, že bych po Vás měl upravovat vše, co napíšete, když opakujete stále tytéž nedostatky. Ve Vašich článcích se mnoho věcí opakuje, proto by pro Vás, jako znalce v této úzké problematice nemělo být problémem se seznámit se správným českým přepisem ve Vámi utvořených článcích Kóta Jabu, Hey! Say! JUMP. Věci, které se ve Vašich článcích objeví nově jsem ochoten opravit, ale buďte tak laskav a to, co je shodné se jmény a/nebo názvy ve Vašich prvních, mnou korigovaných článcích opravte sám. Děkuji. Hezký den přeji. --Kusurija (diskuse) 18. 7. 2012, 07:40 (UTC)

Daiki Arioka[editovat zdroj]

Děkuji Vám za informace v článku Daiki Arioka. Bohužel obsahuje text, který není v českém jazyce a je nutno ho přeložit. Pokuste se prosím přeložit alespoň část textu tvořícího ucelený článek. Po týdnu se rozhodneme, zda nepřeložené části takového článku úplně odstranit. Děkuji za pochopení. --Kusurija (diskuse) 18. 7. 2012, 09:24 (UTC)