Diskuse s wikipedistou:IvanKo

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

--Li-sung 11:29, 22. 9. 2005 (UTC)

Začal jste dobře. Chtěl bych Vás ale poprosit o přečtení si návodu Wikipedie:jak editovat stránku, a o vytváření trochu delších hesel se strukturou wikipedie. Pokud se nenajde dobrovolník, který by je po Vás rozšířil, budou nejspíš smazána. A to by byla škoda. --Postrach 13:57, 23. 9. 2005 (UTC)


Nejak moc nechapu proc vsichni bazirujou na dlouhych heslech - podle meho by melo byt do dosazeni urciteho mnozstvi hesel priorita spis jejich mnozstvi (ja sam se tim priznam, moc neridim, ale to je dano mou povahou a zajmy). Kolik si myslite, ze mate hesel v beznem pritusnim slovniku? 30 000 - 50 000. A kolik radku tam najdete? Vetsinou 2 az 3. Z tohoto hlediska je ale opravdu potesitelne, ze mame ve wikipedii serii nekolikastrankovych hesel o pocitacovych hrach a ceskych radoby-supermodelkach. A uz vubec nechapu, proc by mela byt kratka hesla mazana, polde me tolik nezalezi na tom, jestli je nkdo rozsiri za rok ci za 5 let. Navic ve navodehc se jasne pise, nebojte se hesla zakladat - wikuipedisti radeji doplnuji nez zakladaji. --Nolanus 14:35, 23. 9. 2005 (UTC)


Řekl bych, že je třeba rozlišovat mezi slovníkem a encyklopedií. Krátká hesla encyklopedického charakteru nikdo nemaže, ale hesla slovníkového charakteru se přesouvají do Wikislovníku. Rozhodně nejsem proti zakládání byť třeba i krátkých hesel (pahýlů), ale je užitečné k nim uvést alespoň dvě nebo tři věty, zařadit je do kategorií a formátovat je podle wiki zvyklostí. Proto je vhodné si přečíst Postrachem odkazovaný článek Wikipedie:jak editovat stránku a zkusit se jím řídit. Nováčci se určitě nemusí bát zakládat nová hesla (viz Wikipedie:Editujte s odvahou), ale čím více se při tom budou řídit radami z výše zmíněného článku, tím hodnotnější jejich příspěvky budou. --Petr.adamek 14:55, 23. 9. 2005 (UTC)