Diskuse s wikipedistou:Anton Fedorenko

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

--Daniel Baránek 26. 1. 2009, 20:53 (UTC)

Oprava starého nedorozumění[editovat zdroj]

Vážený pane kolego, odpusťte, že zahajuji Vaši diskusi, ale nedá mi to, abych se nevyjádřil a poprosil případně o Vaše stanovisko. Takto jsem editoval před již dlouhou dobou podle přednášek dr. Černého na VŠUP Váš článek o kostelu sv. Jakuba Většího: Sekce „Jezuitská architektura“. Tenkrát jsme ani jeden nevěděli, co bylo příčinou této nesprávné editace. Stále se mi totiž horší zrak a také mám špatně čitelný rukopis. Zkrátka jsem v kostele sv. Jakuba až nyní rozluštil kostel sv. Josefa (na Malé Straně). Zajímalo by mne, co by tato editace znamenala nyní. Dodávám ještě, že by tento kostel měl být ukázkou „exotických“ proudů pražského baroka, které vznikaly na již malém prostoru po ukončení konfiskace pozemků na Malé Straně. Zajímal by mne Váš názor. Předem děkuje Chomsky 9. 1. 2012, 13:49 (UTC)

Dobrý den,

je to velmi zajímavý postřeh, který rád zahrnu do textu. V předchozích editacích se objevily nějaké nejasnosti, které jiní uživatelé opravili. Sekci o jezuitské architektuře jsem tedy vůbec nepostřehl. Děkuji Vám za Váš příspěvek. Anton Fedorenko 9. 1. 2012, 14:17 (UTC)

Ta sekce je nesprávná a týká se kostela sv. Josefa na Malé Straně. Již dávno jsme ji společně ostranili. Klikl jste na odkaz na starou verzi stránky, který jsem pro Vás připravil. Chtěl jsem jen vědět, zda by ta sekce mohla příslušet ke kostelu sv. Josefa... Chomsky 9. 1. 2012, 14:37 (UTC)
Aha, tak teď už tomu rozumím více. Samozřejmě ta podobnost s vlámskou architekturou dává mnohem větší smysl u sv. Josefa, než Jakuba :) Takže si myslím, že ta sekce by se ke kostelu sv. Josefa určitě hodila. Anton Fedorenko 9. 1. 2012, 14:44 (UTC)
Děkuji mockrát za Váš názor. (Musel bych ještě odstranit slovo „konfiskace“, které se tam také dostalo omylem. Šlo o pouhé výkupy magistrátem.) Ještě jednou děkuji. Chomsky 9. 1. 2012, 15:05 (UTC)