Diskuse s wikipedistou:89.29.2.90

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

© Dobrý den, oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout text chráněný autorským právem převzatý bez dovolení z webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosíme, na stránku Dětská mozková obrna, a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení k dalšímu šíření podle licence CC BY-SA 3.0, doložte to prosím e-mailem obsahujícím svolení autora.

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a o některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:PrůvodceNápověda:Jak vytvořit článek. Díky za pochopení.



Díky, že experimentujete s Wikipedií. Váš experiment fungoval a byl posléze odstraněn. Pokud chcete dále experimentovat, použijte laskavě pískoviště, neboť pokusy v článcích jsou obvykle rychle smazány. Pokud se chcete něco dozvědět o přispívání do Wikipedie, podívejte se na stránku Wikipedie:Vítejte ve Wikipedii. Děkujeme. --Luděk 21:46, 13. 1. 2007 (UTC)


home >> Pokojové rostliny >> Jedovaté


(1-20)   
 Aglaonema (Aglaonema rotundum) - Aglaonema je teplomilná, dekorativní rostlina s velkými a podlouhlými listy.  
 Akalyfa, Palnice (Acalypha) - Rychle rostoucí keříky vhodné převážně do skleníku.  
 Alamanda počistivá (Allamanda cathartica) - Alamanda (Allamanda) je velmi krásná rostlina, která má nádherné žluté květy.  
 Alokázie (Alocasia) - Alokázie je jedovatá, přesto velmi populární dekorativní květina.  
 Asparágus (Asparagus Sprengeri.) - Asparágus je nenáročná rostlina s krátkými listy a bílými květy.  
 Barvínek růžový, katarantus (Catharanthus roseus) - Katarantus patří mezi jednoleté rostliny.  
 Dieffenbachie mramornatka (Dieffenbachia amoena) - Dieffenbachie mramornatka je dekorativní, stále zelená rostlina s velkými listy, umístěnými za sebou na stéble.  
 Dipladénie (Dipladenia) - Na této liáně v létě vyrůstají velké trychtýřovité růžové květy  
 Hemantus, krvokvět, sloní ucho (Haemanthus) - Tato rostlina zapůsobí nejen svými okouzlujícími květy, ale také širokými dužnatými listy.  
 Hvězdník, zornice, amarylis (Hippeastrum) - Hvězdník (zornice, amarylis) patří k nejrozšířenějším a nejznámějším rostlinám z čeledi amarylisovitých.  
 Hyacint východní (Hyacinthus orientalis) - Hyacint východní (Hyacinthus orientalis) pochází z tropické Jižní Afriky. Má krásný, vonný květ, který vás může těšit nejméně půl měsíce.  
 Klívie, Řemenatka (Clivia) - Je to nevelký rod, který obsahuje všeho všudy tři druhy. Nejrozšířenější je klívie oranžová.  
 Konvalinka vonná (Convallaria majalis) - Konvalinka vonná (Convallaria majalis) je pěstována pro farmaceutické použití, květy se hojně užívají ve voňavkářství a při výrobě mýdel.  
 Korynokarpus, kyjovec hladký (Corynocarpus laevigatus) - Novozelandský vavřin.  
 Křín (Crinum) - Křín (Crinum) je nádhernou rostlinou z Jižní Afriky, v jazyce Zulu se jí říká Umnduze.  
 Kroton, obojan (Codieum variegatum pictum) - Tato rostlina je neopadavý keřík. Jeho ozdobou je unikátní rozmanité zbarvení a kresba na listech.  
 Lilek ozdobný (Solanum capsicastrum) - Je to nevysoký keřík, výškou okolo 40 - 60 см.  
 Pachypodium, madagaskarská palma (Pachypodium) - V rodu je známo okolo 20 druhů stromů a keřů s ostnatým sukulentním stonkem.  
 Paprika roční (Capsicum annuum) - Nevysoká a větvitá rostlina.  
 Pryšec zářivý, „Kristova koruna“ (Euphorbia milii) - Oblíbenou rostlinou rodu Euphorbia je pryšec zářivý - Kristova koruna  

MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

© Dobrý den, oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout text chráněný autorským právem převzatý bez dovolení z webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosíme, na stránku Goyovy přízraky, a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení k dalšímu šíření podle licence CC BY-SA 3.0, doložte to prosím e-mailem obsahujícím svolení autora.

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a o některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:PrůvodceNápověda:Jak vytvořit článek. Díky za pochopení.