Diskuse s wikipedistou:85.71.160.113

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Ladislav Špaček[editovat zdroj]

Nepřidávejte laskavě do článku „senzační“ a neozdrojované informace. Vizte Wikipedie:Články o žijících lidech. Děkuji za pochopení. --Gumruch 20. 11. 2011, 03:12 (UTC)

STOP Toto je poslední varování!

Přestaňte přidávat do Wikipedie nesmysly, je to považováno za vandalismus. Editaci si můžete vyzkoušet na pískovišti. Pokud nepřestanete poškozovat Wikipedii, budete bez dalšího varování zablokováni. Děkuji za pochopení.

--Gumruch 20. 11. 2011, 19:52 (UTC)

Vazeny pane, vubec nechapu, proc vymazavate z wikipedie pravdu. Ladislav Spacek byl aktivnim clenem komunisticke strany, byl proverenym redaktorem domaciho zpravodajstvi Ceskoslovenske televize. Dnes vyucuje etiketu. Z toho duvodu to neni zadna senzacni a neozdrojovana informace, ale fakt, kter je vzhledem k jeho dnesnimu pusobeni treba znat. Kdyby dnes pan Spacek byl v duchodu a nepoucoval nas o tom, jak se mame spravne chovat, tak by to jiste nestalo za zminku. Vnimam to jako cenzuru z vasi strany tykajici se verejne cinne osoby a jsou dve moznosti: budto tam tato podstatna informace bude uvedena nebo budeme pokracovat v diskusi o urovni vys. Dekuji a zdravim. -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 85.71.160.113 (diskuse)

Je vidět, že absolutně nerozumíte principům Wikipedie, přečtěte si především Wikipedie:Ověřitelnost (zejména část ověřitelnost, nikoliv pravdivost), Wikipedie:Co Wikipedie není#Wikipedie není sbírkou nahodilých informací, Wikipedie:Nezaujatý úhel pohledu a Wikipedie:Články o žijících lidech. To, co přidáváte, mi připadá jako informace subjektivně podaná a vytržená z kontextu – představte si, že by někdo obdobně u všech lidí, kteří u nás vystudovali vysokou školu cca mezi roky 1960–1989, napsal de facto pravdivou informaci, že na VŠ absolvovali marxismus-leninismus a s jakým prospěchem. Podobně se do kategorie:Členové KSČ nemají zařazovat řadoví členové (kterými byla např. většina vysokoškolských pedagogů), ale pouze funkcionáři. --Gumruch 21. 11. 2011, 15:35 (UTC)

Spise je zrejme, ze to nechapete vy. Ja nejsem tvurce toho hesla, ale kdyz jsem si ho precetl, tak mi tam chybela podstatna informace, ktera vypovida o soucasnych elitach. A tato objektivni (nikoli subjektivni, jak se mi neustale snazite podsunout) informace je, ze Ladislav Spacek byl clenem Komunisticke strany Ceskoslovenska - diky tomu mohl v letech pred revoluci byt clenem domaci redakce zpravodajstvi Ceskoslovenske televize (nikoli kultury nebo redakce operniho zpeviu) - doporucuji precist heslo propaganda pripadne se podivat na stranky ustavu pro vyzkum totalitnich rezimu. Pokud vam to prijde jako vytrzena informace, tak to naprosto nechapu- Znovu opakuji, ze nasledne pan Spacek tvoril poprevratovou komunikaci moci s lidem a nasledne se z nej stal panem, ktery prednasi a publikuje o etikete (tedy zpusobu chovani). Tim, ze zabranujete zverejniti tuto informaci, tak vlastne vymazavate minulost a historicke souvislosti a to je dost neuveritelny pristup. Zaroven me zcela nepochopitelne odkazujete na teze o obejktivite a pritom ji sam zcela popirate, protoze objektivita tkvi v UPLNOSTI - a pokud si znovu prectete tu jednu vetu, ktera je pouhym konstatovanim (a doplnena citaci, kterou pan spacek poskytl casopisu tyden), tak vase tvrzeni o me subjektivite je velky omyl. Subjektivnim hodnotitelem jste vy, vymazavatelem objektivnich pravd jste taky jen vy. Pro dalsi diskusi si jeste prosim velmi peclive prectete vase tvrzeni o tom, ze se u verejne cinnych osob nema uvadet clenstvi v komunisticke strane. Opravdu to myslite vazne? Vypovida to spise o vasi kulturne-historicke nevzdelanosti, coz doklada i priper s absolventy hodin marxismu leninismu. Ty musel clovek absolvovat povinne, at uz studoval jakoukoli skolu. Do komunisticke strany Ceskoslovenska si clovek musel podat prihlasku, stat se kandidatem a pak byt radnym clenem se vsemi dusledky z toho vyplyvajicimi - delal to jen a jen dobrovolne. Nesmesujte tedy pojmy. Napiste svoji predstavu objekektivniho uvedeni informace o tom, ze byl Ladislav Spacek clenem KSC a clen redakce zpravodajstvi Ceskoslovenske televize. -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 85.71.160.113 (diskuse)

Nechápete principy Wikipedie. My tu nehodnotíme, neprovádíme vlastní výzkum, nepíšeme blog ani nejsme publicisty. Pouze shromažďujeme známé informace, které již byly zveřejněny věrohodnými zdroji. Vložte informaci, až ji najdete ve věrohodném médiu, kde je tento fakt vyzdvižen nebo kritizován, a správně ji ozdrojujte. Chápete např. rozdíl mezi vzorovými větami Pan XY byl konfident gestapa. a Reflex v roce 2011 zveřejnil informaci, že pan XY byl zřejmě konfidentem gestapa, s čímž souhlasí historik AB, zatímco historik CD o tomto faktu ve své knize polemizuje.? Dále se zde nemíním vyjadřovat, až Vám vyprší blok, nechám to na případné řešení jinými správci. --Gumruch 21. 11. 2011, 16:31 (UTC)

Dobre, vlozim to s uvedenim zdroje. Jinak me prekvapuji vase primery: pokud byl nekdo evidentne clenem Komunisticke strany Ceskoslovenskas, tak to je fakt (a na nej navazuji prislusne kontexty: mohl jste delat nejakou praci, pak jste delal nejakou praci, nejak hodnotite svoji minulost, pripadne vymazavate svoji minulost) - vubec to nema nic spolecneho s domnenkami, jak mi porad podsouvate, to neni diskuse o tom, jestli nekdo byl nebo nebyl clenem KSC (vas primer s konfidentem gestapa), ale o tom, ze nekdo byl, a po letech je to najednou neprijatelna informace. (a mejte na pameti, ze ja nejsem zadny komunistobijec: uplne jina situace je, pokud nekdo chtel delat odbornou praci a nezbyvalo mu nez do strany vstoupit, tez vnimam to, pokud by nekdo i jako clen KSC projevil obcanskou odvahu - vite napriklad, ze komunista Randsdorf podepsal petici za propusteni Vaclava Havla z vezeni, ale nic takoveho u pana Spacka nenachazim). A pritom se jedna o verejne cinnou osobu, ktera sama sebe predstavuje jako vzor etiketnich ctnosti. Snad to jiz vice chapete.