Diskuse k Wikipedii:Wikiknihovna

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 4 měsíci od uživatele Martin Urbanec v tématu „Tipy

Tipy[editovat zdroj]

Pokud by se projekt nějak víc ujal (což bych rád, přinejmenším by bylo fajn rozšířit ho i na Moravskou zemskou knihovnu, s kterou v dobách předcovicových bývala nějaká spolupráce), pomohla by k přívětivému uživatelskému prostředí třeba i lokalizace The Wikipedia Library do češtiny. I když nevím, jak náročný by to byl úkol, ani v jaké míře ji zatím české uživatelky a čeští uživatelé využijí. --Bazi (diskuse) 11. 12. 2023, 13:12 (CET)Odpovědět

Ahoj @Bazi, díky za komentář! Překlad do češtiny je samozřejmě technicky možné realizovat. Do překládání rozhraní se může zapojit kdokoli, The Wikipedia Library se dá přeložit skrze translatewiki.net. K překládání je potřeba samostatný účet (ten z Wikipedie tam nefunguje), nicméně jakmile se člověk přihlásí, mělo by stačit na výše uvedeném odkazu přeložit všechny zobrazené hlášení. Jakmile budou překlady k dispozici, na The Wikipedia Library by se měly objevit. Po technické stránce je to tedy poměrně jednoduché, pokud se najde někdo, kdo by tu necelou tisícovku hlášení přeložil.
Co se možného rozšíření na jiné knihovny, tam se necítím být kompetentní odpovědět, nicméně posílám ping @Kláře Joklové (WMCZ), která předpokládám může mou odpověď v tomto doplnit.
Zdraví, --Martin Urbanec (diskuse) 11. 12. 2023, 13:29 (CET)Odpovědět