Diskuse k Wikipedii:WikiProjekt Fotografování/Foto Praha

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Nechci být hnidopich, ale u Proseku svítí z dubna údaj, že byla 1-2 fotky a u května náhle není žádná. Není to "překlep"? --Krvesaj 22:12, 1. 5. 2007 (UTC)

U Proseku jsou minimálně fotky z metra. Určitě to bude chyba. Ale tak stane se. --Aktron (d|p) 22:21, 1. 5. 2007 (UTC)
Jasně, věřím, že to dalo práci. Sorry za hnidopišství. --Krvesaj 22:23, 1. 5. 2007 (UTC)

Kluci, dík že se o to zajímáte. Ten problém se změnou počtu fotek u Proseka není překlep. Bylo to tím, že stanice Střížkov byla zařazena do kategorie Prosek, i když je ve skutečnosti opravdu ve Střížkově. Proto Prosek -1 a Střížkov +1. Navíc, jak přibylo do kritérií, by se IMHO měly brát jen nadzemní fotky. Takž ty fotky z metra (Aktrone promiň) neplatí. --Packa 23:43, 11. 5. 2007 (UTC)

Námět k pokračování akce[editovat zdroj]

Když už je skoro celá mapka zelená, šlo by zkusit zohlednit v barevném značení ještě další kritéria kromě počtu fotek:

  • je-li v katastrálním území více urbanisticky samostatných osad či čtvrtí nebo více částí s různým charakterem zástavby, jsou na fotkách zastoupeny všechny?
  • máme fotky nejvýznamnějších objektů ve čtvrti? (kostel, zámek, radnice, hlavní náměstí, hlavní dopravní tepny, nádraží atd.)
  • jak jsou na fotkách zastoupeny neosídlené plochy a významné přírodní útvary na katastrálním území (lesy, kopce, skály, vodní toky, pole, průmyslové zóny a objekty, nekultivované plochy atd.)

Třeba by šlo ke každé čtvrti zkusit vytvořit seznam nejvýznamnějších míst, objektů, urbanistických celků atd. a pak sledovat, které z nich již máme zachyceny. --ŠJů 16:16, 21. 4. 2008 (UTC)

ŠJů, děkuji za námět, něco podobného, ale ne v takovém rozsahu, jsem měl naplánováno. Ale nejdřív si musím trochu odpočinout ;-) Chci pak připravit něco jako seznam chybějících objektů – některé mě už napadly, jako třeba vokovická Sorbona. --Packa 16:27, 21. 4. 2008 (UTC)
Objektů které chybí je spousta, z toho ještě bude pár mozolů na pravém ukazováčku;-) Se seznamem rád pomůžu. Jedudědek 21:46, 21. 4. 2008 (UTC)
Dobrým vodítkem může být třeba kategorie školy v Praze nebo přímo Kategorie:Stavby v Praze;-) Chybí tam toho opravdu spousta, hlavně těch škol apod. --Podzemnik 11:09, 26. 4. 2008 (UTC)