Diskuse k Wikipedii:WikiProjekt Fotografování/Foto českých obcí/Otázky a zdroje

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Dobrý den, "objevil" jsem tyto stránky teprve dnes -bohužel- a vidím,že je tu moře zajímavého! Než se tím aspoň trošku "prokoušu" ,rád bych třeba přispěl do focení. Co mám pro to udělat,abych mohl? Nechám si od Vás poradit. Lze psát i přímo na mejl: kubinel@email.cz.

Dá se říci,že jsem pamětník.Narozen za války,užil jsem si "Benderovce" v Nízkých Tatrách na Slovensku,"měnu",socializaci vesnice, osmašedesátá léta. Stal jsem se dítětem z úřednické rodiny,chuligánem,podvratným živlem a rozvracečem socializmu,kontrarevolucionářem a nositelem kontrarevoluce,ale také elektromechanikem,zámečníkem,havířem,plynařem,záchranářem,zlepšovatelem,opravářem traktorů a náklad.vozidel,montérem,cihlářem,údržbářem,topičem,pracovníkem v dřevovýrobě,zedníkem,stavitelem i architektem,instalatérem,svářečem,topenářem,zemědělcem,strojvedoucím,konstruktérem a výrobcem montovaných chat,chovatelem,správcem-ůdržbářem dětského tábora,řidičem,včelařem a zarádkářem,částečně truhlářem a sklenářem,natěračem-lakýrníkem a nevím co ještě.

Naše rodina byla pronásledována za totality a já si tohle "užíval" již od dětství. Soudruzi mne milovali natolik,že se postarali i o to,aby s nástupem "revoluce" zmizela i moje složka-aspoň dosud nebyla nalezena v žádném archivu. Je zde možné prezentovat mé osobní zkušenosti z tohoto období? Byla by z toho nejméně velmi obsáhlá trilogie! Když se dívám nazpět,mám někdy dojem,že jsem prožil několik různých životů najednou.

Wikipedii i jejím členům přeje vše nej... a palce drží, "Kubíknelida".-- Tento příspěvek přidal Kubíknelida (diskuse) 5. 12. 2009, 16:10 (CE(S)T)

Dobrý den, pokud chcete přispět focením a jste z ČR, pak by to jistě šlo. Přečtěte si pravidla. Ve zkratce to znamená objíždění vesniček za účelem focení. Limit je 100 km od vaše bydliště. Naplánujete cestu, tam kde ještě nejsou žádné vesnice vyfoceny, objedete to svoji cestu zaznamenáte do tabulky. Poté to nahrajete na Wikimedia Commons a pošlete zprávu o cestě (je nutné si ponechat jízdenky/vstupenky).
Pokud vám jde, ale jen tak o focení, tak to můžete samozřejmě také. Vaše fotky nahrávejte na Wikimedia Commons. Budeme jistě rádi.
Co se týče vlastních zkušeností, pak nepochybuji, že jsou bohaté. Nicméně Wikipedie takhle nefunguje, takže to nepůjde (viz: Wikipedie:Co Wikipedie není).--Juan de Vojníkov 4. 9. 2010, 06:25 (UTC)