Diskuse k šabloně:Infobox obrázek

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 9 lety od uživatele Bazi v tématu „Šířka obrázku

Zdá se že panuje menší nejasnost v tom, zda šablona má defaultně něco vypisovat, pokud obrázek není. Můj osobní názor je že ne, protože to mimo jiné umožní nic nevypisovat, když obrázek není -- to v současné nejde vůbec, takže máme hromady článků o filmech, kde vzhledem k FU bude na hodně dlouho "obrázek bohužel není k dispozici". Tudíž navrhuji změnit default na nevypisování ničeho, a v infoboxech kde se obrázky skutečně hodí a dají sehnat to explicitně předělat na součaný achtung. --che 04:24, 28. 1. 2007 (UTC)

Nejasnost je IMAO větší; já samozřejmě souhlasím s vámi (i co se týče vypuštění kategorie, aspoň v takovém defaultním případě bez explicitního varování). Danny B. je zjevně proti. Takže? --Malýčtenář 09:59, 29. 1. 2007 (UTC)
Je tu někdo, kdo by byl zastáncem vypisování toho textu a je schopen k tomu dodat nějaký argument? Mě přijde cheova argumentace naprosto jednoznačně správná: užitečnost upozornění v článcích o filmech se blíží nule, pokud se to někde hodí (např. v biografiích zejména žijících osob, kde to má jistý smysl), pak se to dá zařídit v konkrétním infoboxu. --Mormegil 15:12, 22. 4. 2007 (UTC)

Šířka obrázku[editovat zdroj]

Zdá se mi, že si současná podoba šablony vyžaduje, aby šířka obrázku byla zadána napevno už v šabloně, která tuto šablonu využívá. Neumožňuje určit šířku obrázku případ od případu až v článku. A to proto, že je-li v článku uveden parametr bez vyplnění, nedokáže tato šablona nahradit prázdný parametr svojí implicitní hodnotou. Příklad: Infobox - těleso sluneční soustavy. Je možné/vhodné provést tady příslušnou úpravu, nebo je nějaký důvod, proč by se měl zachovat současný stav? --Bazi (diskuse) 12. 3. 2015, 20:42 (CET)Odpovědět