Diskuse:Zuzana Stohelitská

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Už začátek článku - "Zuzana Sto helit (také zvaná Smrt Zuzanka)" - se mi nezdá. Není to Zuzanka ze Sto helit? Kde je zvaná "Smrt Zuzanka"? Jinak se mi nelibi ta premira "trojtecek" a beletristicky (nikoliv encyklopedicky popisny) styl. --Pasky 13:01, 25. 3. 2006 (UTC)

Je to Ferdinand Habsburký nebo Ferdinand z Habsburku ? Jan Lucemburský nebo Jan z Lucemburku ? Mort byl na plese osloven jako Sto helit a nejdřív si myslel že mluví o hradu. A název anglického článku je Susan Sto Helit, nikoliv Susan of Sto Helit. Mimochodem, je to v češtině Sto helit nebo Sto Helit ?
Smrt Zuzanka jí říká přinejmenším hlídka (u brány).
Příliš beletristický styl nevylučuji. Ono to svádí, když je to postava z beletrie ... -- Hkmaly 13:24, 25. 3. 2006 (UTC)
Nazev se mi zda OK (vzdyt jsem na nej, myslim, sam poprve linkoval ;) ), co se tyce stylu, je to napsane spis jako ten upoutavaci text na obalu zemeplosske knihy nez wikiclanek. Navrhuji preklad z en:. --Timichal 13:29, 25. 3. 2006 (UTC)
V Otci prasátek se používá Zuzana Stohelitská, což se mi osobně zdá nejlepší. Ke svému zděšení nemůžu Těžké melodično ani Zloděje času najít. :(( ; Zuzana ze Sto Helit je také přijatelné, kdyby to jinak nešlo (Sto Helit používá český překlad a přijde mi to také rozumnější než Sto helit, kdo ví, jestli něco má být takové "helito" ;). Rozhodně ne Zuzana Sto [Hh]elit nebo Zuzana [Ss]to [Hh]elitská (neříkáme také rukopis králové dvorský). Ve které knize jí říkají Smrt Zuzanka? --Pasky 13:43, 25. 3. 2006 (UTC)
Uznávám, bylo by nejlepší článek přejmenovat na Zuzana Stohelitská. --Timichal 13:45, 25. 3. 2006 (UTC)
No mě se líbí Zuzana Sto Helit, ale možná jsem příliš ovlivněný angličtinou. Technická připomínka: při změně názvu článku článek zmizí ze seznamu změn sledovaných stránek. Myslím, že dobré řešení je po přejmenování přidat editaci, aby byly ti, kdo článek sledují informováni o změně.
Mimochodem, díky za potvrzení Sto Helit.
Výskyt Smrt Zuzanka o kterém vím je v Těžkém melodičnu. -- Hkmaly 14:05, 25. 3. 2006 (UTC)

Omlouvám se za překrytí změn ... můžu za to sám po takovém upozornění, ale dostal jsem se do editačního konfliktu a přišlo mi, že moje změny jsou větší ... -- Hkmaly 14:15, 25. 3. 2006 (UTC)

Uznávám, že takto je článek stylovější, ale zato obsahuje několik faktických chyb a zmizelo z něj několik informací. Pokusím se o další verzi s výhodami obou předchozích ... -- Hkmaly 14:39, 25. 3. 2006 (UTC)
Tak zase na nějakou dobu hotovo. Rád bych se zbavil nejistoty v poslední větě (fakt, že se Lobsang stal Časem nebyl konec vztahu, i když moc příležitostí teď opravdu nemají) ale nenapadá mě vhodná formulace. -- Hkmaly 14:57, 25. 3. 2006 (UTC)