Diskuse:Vesmírní lidé

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 3 lety od uživatele Xth-Floor v tématu „fotografie

Zdá se, že autor musel k napsání textu nejméně jeden spam od Vesmírných lidí prostudovat, za což mu patří můj upřímný obdiv! --Tompecina 21:18, 14. 9. 2005 (UTC) Zdravím všechny ještírky, stavte se někdy na nějakém diskuzáku. (wireborne/nyx, lišák/lopuch,okoun)

Fotka s Václavm Klausem[editovat zdroj]

Silně pochybuji, že odkaz [1] je foto Václava Klause s Bendovými lidmi. Slečna vpravo má na svém tričku adresu "www.humanitysteam.com", která s Vesmírnými lidmi nijak nesouvisí! Dáma vlevo má tričko stejné barvy, na kterém pravděpodobně v reálu byla stejná internetová adresa, která ovšem je Photoshopem (špatně) změněna na vesmirni-lide.cz! --Fuxoft 02:54, 26. 11. 2005 (UTC)

Zřejmě je to pravda. Nevím, proč by se někdo z Humanity's Team měl fotit s někým od Bendy. Upravil jsem text. --Miraceti 09:29, 26. 11. 2005 (UTC)

--fotka byla pořízena 23.5.2005 a byla upravena o nápis www.vesmirni-lide.cz, který měla dotyčná dáma na mikině, ale i na tričku pod ní, ale nešikovností fotografa se neobjevil na fotce, originál fotky je zde http://docs.google.com/View?docID=dx4v6z5_10128rnqm8hg&revision=_latest pak jsem tam dal i jiné foto obou dam z toho dne a pak ještě dámu v mikině, kde je vidět i ten nápis na mikině. Další otázkou je samozřejmě vztah obou k vesmírným lidem a důvod pořízení fotografie. Vztah Humanity´s Teamu k Vesmírným lidem je jen takový, že obě ženy jsou kamarádky

DÍKY, anonyme, konečně v tom máme jasno. Já jsem sám před časem kontaktoval Humanity's team, žádal jsem o jejich vyjádření k fotce, ale nedostalo se mi odpovědi. Ty jsi měl asi větší štěstí... No takže z toho nakonec vyplývá, že vlastně ta fotka byla upravena, ale není to "padělek" - ta žena ten nápis tak nebo tak na sobě stejně měla - na vizitce i na triku, takže tou úpravou se akorát napravila "nešikovnost fotografa". Z toho konečně vyplývá, že předse jenom ta fotka je "pravá" - Václav Klaus se opravdu setkal se zástupci VL. Samozřejmě, jak jste napsal, to nedává 100% jistotu o okolnostech pořízení fotky. Ale každopádně, Myslím, že by nebylo od věci v smyslu zjištěné informace aktualizovat článek. (Stejně si od začátku myslím že informace jako "fotka, která je možným padělkem" nemá na Wikipedii co hledat. Lze říct, že v dnešní době je 99% fotek "možným" padělkem...)

Revert o konfliktnosti VL[editovat zdroj]

2che: jen jsem přidal větu o zkušenosti, kterou s vesmírnými lidmi můžete rychle udělat, zvláště pokud narazíte na IAB, což nikde v oblasti Názory nevidím. tudíž vás argument trochu nechápu ... --Power 23:48, 28. 1. 2006 (UTC)

No, já když se dočtu v článku, že nějaká skupina požaduje zrušení peněz a strašidel a že když budou hodní a neuvěří ještírkům, převibrují do páté dimenze a potkají Aštara Šerana na stanici Šáre, odkud velí své flotile deseti milionů mateřských lodí, tak nějak si udělám představu o tom, že asi nebudou příliš reflektovat na konvenční argumenty a tudíž je sotva půjde přesvědčit o něčem jiném.
Když na to teď koukám, musím uznat, že to nemusí být na první pohled jasné (u samotného IAB to nevyplývá vůbec), takže se omlouvám za unáhlené odebrání a přidávám informaci zpět, na konec článku o názorech. (V úvodu mi neseděla, což byl i primární důvod, proč jsem ji tak unáhleně odebral – ještě jednou se omlouvám). S pozdravem --che 00:01, 29. 1. 2006 (UTC)
ok, no problemo, uznávám, že do toho odstavce Názory se asi hodí víc ... původně jsem jí dal na začátek, neboť diskuse s IAB je natolik silným zážitkem, že převažuje nad vším ostatním ;) --Power 00:04, 29. 1. 2006 (UTC)

Does this group really exist[editovat zdroj]

I am an editor of the English wikipedia and I wonder whether this group really exists. Or is it a Wikipedia hoax, a completely made-up article? 62.163.6.50 22:48, 8. 2. 2006 (UTC)

The web site exists, I have personally seen board with their posters in one Moravian city and also a woman distributing them in Prague. Someone also sends quite real spam messages linking to the site, and there have been reports [1] from their meetings with realistically-looking photos on the web. --che 22:55, 8. 2. 2006 (UTC)

Yes, this group really exists, it is no hoax :-(. BTW, I think that Wikimol (first editor of en:Universe people) isn't follower of this group :-). --Petr Adámek 22:56, 8. 2. 2006 (UTC)
They definitely exist, I live about 100 metres from a place that this group uses for public presentations. I even met the leader in city transport with a t-shirt promoting his group :) --62.245.73.190 17:38, 25. 4. 2006 (UTC)

Externí odkaz reportáž z přednášky[editovat zdroj]

Není mi jasné, čím se liší ta reportáž z přednášky ve vztahu k Vesmírným lidem např. od hedvicek.unas ke vztahu RH. Zanatic 20:31, 17. 3. 2007 (UTC)


Cenzura je nepřípustná[editovat zdroj]

Už nemohu editovat „vaší svobodné internetovou encyklopedii". Upozorňuji, že správce internetové encyklopediie dělá FATÁLNÍ CHYBU, když likviduje část názorů, zvláště o PETICI PROTI ČIPOVÉ TOTALITĚ-najdete na www.andele-svetla.cz - sdělení č. 1622 . Na tuto a podobné chyby doplatí spousta loutkolidí.

REDAKCE MÉDIÍ MAJÍ POVINNOST PUBLIKOVAT I NÁZORY, S NIMIŽ NE VŽDY SOUHLASÍ. SVOBODA TISKU JE ZARUČENA ÚSTAVOU ČR, MEZINÁRODNÍM PAKTEM O OBČANSKÝCH A POLITICKÝCH PRÁVECH PUBLIKOVANÉ VE VYHLÁŠCE MZV Č. 120/196 SB. A LISTINOU ZÁKLADNÍCH PRÁV A SVOBOD VYHLÁŠENOU POD Č. 23/1991 SB. KAŽDÝ MÁ PRÁVO VYJADŘOVAT SVÉ NÁZORY . CENZURA JE NEPŘÍPUSTNÁ. A POKUD TO NEDĚLAJÍ, PAK TO JSOU OVLÁDAČI Z PEKEL.

PŘESNĚ, NAPŘÍKLAD TY LŽI O NEBEZPEČNÉ SEKTĚ VESMÍRNÍ LIDÉ - TO SE DOSUD NIKDO Z TĚCH HLAVNĚ PRAŽSKÝCH PISÁLKŮ NEOMLUVIL, ALE NA VŠECHNY PISÁLKY Z PEKEL DOJDE - JE TO JEN HRA ČASU - ZÁKON ODPLATY. MY POZEMSKÉ "SOUDY" NEPOTŘEBUJEME.

CO LIDÉ VYSÍLAJÍ, TO SE JIM VRACÍ - důležitý duchovní zákon. Vrací se jim odměna nebo odplata.

A KDYŽ BUDE VĚTŠINA LIDÍ DÁLE POKRAČOVAT V TOM HAMOUNSTVÍ, MATERIALISMU A V NEGACÍCH , UVAŘÍ SE V TOM SAMI. NEZBYDE JIM, NEŽ SE PŘESUNOUT POD ZEM JAKO KRYSY, JAK TO MAJÍ BĚŽNĚ V TEMNÝCH SVĚTECH PODOBNÍ UBOŽÁCI A OTROČIT POUZE ZA JÍDLO,VZDUCH A ŠATY. KLIDNĚ POKRAČUJTE ... ALE JÁ VÁM TO NIKOMU NEPŘEJI, TO VIDÍM JAKO FAKT, KTERÝ SE ZDE DĚJE. Lidé jsouce takové povahy, lidé mají nezřízenou schopnost se svou chvástavou drzostí odstrkovat každého, kdo je jiný, obracet dotyčného na svou lidskou víru, vlastní způsob a styl života. – Tento příspěvek přidal(a) JosefJosef, 12:45, 15. 9. 2007 SE(L)Č

Ad "Upozorňuji, že správce internetové encyklopediie dělá FATÁLNÍ CHYBU, když likviduje část názorů[...]" Správci (jakož i kdokoliv jiný) dělají velice dobře, když zde na Wikipedii likvidují názory -- hovoříme-li tedy o názorech uživatelů, protože jedno z pravidel zní: Žádný vlastní výzkum. Samozřejmě o názorech významných osobností na nějaká témata se psát může, ale je nutné uvádět zdroje (kdo to řekl a kde to bylo publikováno).
Na Wikipedii není na Vaše názory nikdo zvědavý (mé názory samozřejmě také nikoho nezajímají). Ale publikované názory třebas sociologů na téma kladů a záporů dětských jeslí zajímavé mohou být a mohou se ve Wikipedii uvádět.
Prosím - nekřičte na nás. Psaní velkými písmeny se v Internetu považuje za křik a pokud se přehání, tak za nezdvořilost. Mělo by se tím tedy šetřit.
A poslední věc: Wikipedie není diskusní fórum, Wikipedie je encyklopedie a platí zde pravidla nezaujatého pohledu a ověřitelnosti na základě věrohodných zdrojů. Děkuji za pochopení. --Luděk 17:09, 15. 9. 2007 (UTC)

Pane Luďku jestli to doopravdy myslíte tak, že se na Wikipedi ŽÁDNÝ VLASTNÍ VÝZKUM ( vlastní názory) nemohou šířit tak co je na těchto stránkách uvedené může být také snůška lží a nepravd.A já jsem poznal že to tak skutečně je.Nemusíte mít obavu to co jsem uvedl o Vesmírných lidech a co jste tak šikovně smazali že je nepravda, s radostí vám sděluji že je to pravda. Tuto pravdu mám ze svého duchovního srdce a od Stvořitele kterého každý máme ve svém srdci.Dále uvádíte že na mé názory na Wikipedii není nikdo zvědavy. A tak bych mohl pokračovat ve vašich názorech ( já vím všechno nejlépe a ostatní ať mne poslouchají).Proto považuji Wikipedi z 90 % za snůšku lží a nepravd.Do role vládců Wikipedi se sami zařadili správcové internetové encyklopediie a sami nepřipustí jiný názor.Toto řešení je jedno z největších popření SVOBODY SLOVA co jsem kdy viděl.Níže uvádím to co provádí CENTRÁLNÍ MÉDIA a sami se zařazují tam kam chtějí jít v příštích tisících inkarnací.

CENTRÁLNÍ MÉDIA !!! „Centrální média předvádějí jak DOSTAT LOUTKOLIDI DOLŮ záplavou hrubovibračních energií.Ničeho jiného se nedočkáte než násilí, lží a pomluv. Blíží se chvíle zúčtování,planeta Země OČISTÍ SE ZCELA od všech prolhaných loutkolidí .Jen málo lidí obrat učinili.Více na našem webu sdělení 2584 a jiné. V našich zemích jsou to noviny, časopisy, televize a rozhlas, kde je řádově z 80 % celého rozsahu zlo a násilí (včetně boje o peníze – majetek). Čelní představitelé se tváří , že se nic neděje, že to je normální a oni za nic nemohou.Lidská práva jsou jen na papíře, coby jakési sci-fi, které není dosažitelné. Média jsou pouze DOKONALÝM NÁSTROJEM LŽI a PODVODNÉ MANIPULACE. Doufám, že už loutkolidé dálkově ovládaní vlnami z Temných světů přijdou na svůj nedobrý stav, probudí se, a začnou NA SOBĚ pracovat OTEVÍRÁNÍM DUCHOVNÍHO SRDCE. Pak nebudou už tyto ovládací hrubovibrační média z pekel, ale štestí, radost, láska a kvalitní život v NEBI.Více na našem webu(www.andele-svetla.cz)-v MENU-ovládací programy Sil temna.Josef

Tato stránka je určena pro redaktorské poznámky k encyklopedickému článku, nikoliv k propagaci vašich názorů a diskusi o nich. Respektujte to, prosím. --egg 08:53, 16. 9. 2007 (UTC)
STOP CHAT Wikipedie není diskusní fórum, respektujte to, prosím. Děkujeme za pochopení. STOP CHAT

Doložte svá tvrzení![editovat zdroj]

Dal jsem si hodně práce, než jsem shromáždil fakta a vykonal úpravy textu. Vycházel jsem přitom z veřejně dostupných informací, snadno ověřitelných a nevkládal jsem žádné svoje úvahy a názory - tak, jak to nařizují závazná pravidla Wikipedie. Pane Honzo Záruba, žádám Vás abyste doložil svá tvrzení, zejména že fotografie s panem Klausem je padělek. Bez důkazu bude Vaše tvrzení, že tomu tak "pravděpodobně" je, pouhou domněnkou a subjektivním názorem a to na Wikipedii bezpochyby nepatří. Dále Vás žádám o vysvětlení, proč jste zrušil moji editaci ohledně propagace pomocí lepek, billboardů a ohledně pozvání do médií. To, co jsem napsal, lze snadno dokázat - Ivo Benda rozhovory nepořádá, ale média pořádají rozhovory s ním. V nejednom záznamu jeho rozhovoru v TV anebo rozhlasu redaktor děkuje p. Bendovi, že přijal pozvání na rozhovor (např. rozhovor v TV Turiec 25.11.2003 na konci - cituji "Nášmu milému hosťovi spoza hraníc ďakujem, že prijal účasť v našom štúdiu) Taky propagace pomocí lepek je bežný jev (předlohy pro jejich zhotovení jsou k dispozici na jejich webu a často aktualizovány), a důkaz toho je fyzická přítomnost těchto lepek například na železniční stanici v Bratislavě anebo Brně (tudy projíždím 2× měsíčně, takže je tam vidím, můžete se jít podívat sám. Nebo vám to mám nafotit?). Také váš revert mé editace posledního odstavce o p. Meierovi apod. je nesmyslná, protože (bohužel, budu se opakovat) jsem znovu použil informace veřejně dostupné a ověřitelné (záznamy přednášek Ivo Bendy - časté citace textů z knih které jsem uvedl).-- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 194.228.124.148 (diskuse)

Já jsem to nepsal, jen jsem tam vrátil původní formulace, které byly podle mě lepší nebo byly bezdůvodně odstraněny, tj. ta zmiňovaná, správným způsobem zpochybnění je přidat šablonu {{Chybí zdroj}}. Slovu „lepka“ nerozumím, takže jsem ho odstranil i s celou vedlejší větou a nahradil formulací původní. Honza Záruba 17:02, 21. 12. 2007 (UTC)
Slovem "lepka" označuje Ivo Benda a jeho příznivci podle informací na jejích stránkách malé nálepky - plagáty různých rozměrů, které lepí kdekoli na veřejná prostranství za účelem propagace. Ostatně, můžete se přímo na tom webu podívat, jak vypadají. Jestli je správným způsobem zpochybnění podobného tvrzení doplnit šablonu {{Chybí zdroj}}, potom by kdokoli kdekoli na Wikipedii mohl psát nesmysly nebo své domněnky a ostatní by jenom měli pokaždé přidávat tu šablonu {{Chybí zdroj}}? To by tady nic jiného, kromě nesmyslů u kterých chybí zdroj, nebylo. Vy jste ale udělal revert celého článku, čili odstranil opět všechny mé úpravy, tedy také ohledně knih z kterých Ivo Benda vychází, a také fakta ohledně pozvání do médií. Na základě výše uvedeného tedy revertuji Váš revert a předtím, než vy uděláte to samé, vás žádám o vyvrácení mých tvrzení důkazy resp. o doložení Vašich tvrzení důkazy. -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 194.228.124.148 (diskuse)
Ano, tak to tu chodí, pokud nejde o zjevné nesmysly. Honza Záruba 17:22, 21. 12. 2007 (UTC)
Dobře, respektuji. Já jsem svá tvrzení schopen doložit a to taky hned udělám. Věta "Toto učení bez Meierova souhlasu přepracoval do mnohem naivnější podoby" je nesmyslná, protože Benda svoje učení nezakládá jenom na informacích od Meiera, ale od mnoha autorů. To byste potom musel říct, že učení všech těchto uznávaných autorů "Benda přepracoval mnohem naivnější podoby", což rozhodně není pravda, protože informace od spomínaných autorů se s učením Bendu prakticky shodují a tito autoři (s výnimkou p. Meiera) proti tomu nikdy nic nenamítli. -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 194.228.124.148 (diskuse)

Šablona: významnost[editovat zdroj]

Dle mého názoru by se měl celý článek předělat. Věty typu "Existuje však fotografie prezidenta Václava Klause se dvěma Světelnými pracovníky v České Lípě na jaře 2005" jsou sice ozdrojované, ale zdroj není ani trochu věrohodný a už vůbec není tato informace pro čtenáře důležitá.
Celá sekce Tvrzení Ivo A. Bendy o Vesmírných lidech - mimozemšťanech působí spíše jako vyprávění. Sekce Údajné Vesmírné lodě na záběrech agentury NASA zase ani trochu nepojednávají o Vesmírných lidech (proč vůbec to velké V?) G3ron1mo 25. 9. 2008, 21:40 (UTC)

Sice s Vami souhlasim, ale vyznamnost resi zda ma tema enc. vyznamnost, na toto jsou sablony upravit. --Vrba 25. 9. 2008, 22:13 (UTC)
mimochodem chtěl jsem se pobavit ale ta videa nefungují,,,,dneska už sem ale z upravování dokonale zničen--H11 25. 9. 2008, 22:17 (UTC)

Fotografie z Letné[editovat zdroj]

přenáším odtud:

Předpokládám, že autor fotografie tu knihu nijak nezkoumal, zkrátka napsal do popisu to, co je na fotografii vidět na přebalu. Já na ten Nový Zákon přišel tak, že mne překvapilo, že Vesmírní lidé vydávají i knihy. A tak jsem googloval, abych zjistil, co to je. Vygůglovat přebal samozřejmě chvíli trvalo, našel jsem ho i s vysvětlením zde. Plný název zřejmě je „Kniha života pro každého“, domnívám se ale, že čtenáře wikipedii zajímá, co to je za text, spíš než to, že ho vydavatel pojmenoval jinak. Vím, že by bylo lépe to nějak ozdrojovat přímo v článku, ale odkaz na ten antikvariát je pomíjivého charakteru a nic lepšího jsem nenašel. Lze najít spoustu dokladů o tom, že pod názvem „Kniha života pro každého“ byl vydán text Nového Zákona (nakladatel Vida), ale nejsou u toho přebaly, tak nevím. Vlepím alespoň tuto svou odpověď i do diskuse u Vesmírných lidí. --Tchoř 6. 1. 2009, 16:24 (UTC)

A máš jistotu, že text v té knize je skutečně totožný s ekumenickým překladem Nového zákona? --Cinik 6. 1. 2009, 16:28 (UTC)
Nekontroloval jsem to, knihu nevlastním. Ale především nemám vůbec žádný důvod o tom pochybovat. Co by tam mělo být jiného? Proč by si v tom antikvariátu vymýšleli? Předpokládám, že ta informace je i přímo v knize uvedena, stejná je i například v této končící aukci.--Tchoř 6. 1. 2009, 16:40 (UTC)
Perotože když někdo přejmenuje Nový Zákon, klidně v něm mohl pozměnit i něco dalšího. Aby to vyhovovalo jeho náboženství, například. To méně seriózní náboženské společnosti dělávají. Jistě mi nechcete tvrdit, že knihkupec to celém pročetl a překontroloval. Každopádně podle mne dotyčná osoba prodává Knihu života, ne Nový Zákon, popisek u obrázku považuji za zavádějící, to s NZ bych přidal do refu (poznámky). --Cinik 6. 1. 2009, 20:34 (UTC)
Souhlasím s Cinikem, na přebalu je kniha života, tak není co moc řešit,,--H11 6. 1. 2009, 20:50 (UTC)
Myslím, že pokud někdo přejmenuje Nový Zákon, ale v tiráži uvede, že se jedná o Nový zákon v ekumenickém překladu, pak se bude jednat o Nový Zákon v ekumenickém překladu. Nicméně podle jiných internetových odkazů se zdá, že to možná skutečně není kompletní text a naopak jsou přidány nějaké vysvětlivky, takže souhlasím s tím, že to je nejisté a chtělo by to jiný popisek. Ale zdálo se mi divné, jak tam byla „Kniha Života“ jen tak bez vysvětlení — vzbuzovalo to dojem, že jde o knihu s nějakými texty této sekty, což tak není (byla vydána před začátkem působení VL).--Tchoř 6. 1. 2009, 22:20 (UTC)

Hlasování o smazání na en:[editovat zdroj]

Pro informaci: na enwiki se hlasuje o smazání Universe People. Vzhledem k tomu že fenomén je to původem československý, upozorňuji i tady. --Wikimol 7. 12. 2009, 10:32 (UTC)

Komentář[editovat zdroj]

Celý autorův článek o Vesmírných lidech je snůška polopravd. A jestliže dotyčný tvořící tyto stránky nic moc o tom neví a nekomunikuje s Plejáďany, pak ať se tímto způsobem nepokouší zničit to, co tu naši přátelé z Kosmu udržují a to pracným způsobem. Jen se divím ostatním lidem, že si nechávají dělat komentáře tak zvaných odborníků na sekty se zaručenými informacemi, když každý člověk má svůj vlastní mozek a není mu zapotřebí takové polopravdy číst. Už jen ta označování dělení jakýchsi pomyslných organizací na sekty je aktem zrůdnosti a nesmyslnosti této diskuse.-- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Matka2děti (diskuse)

fotografie[editovat zdroj]

Dobrý den. Kniha, kterou drží žena na fotografii je propagační brožura církve adventistů. U takto kontroverzních stránek mne nepřekvapuje jakákoli forma manipulace. Nicméně spojování "Vesmírných lidí" a církve adventistů je vskutku kuriozní a připisuji to spíše nějakému nedorozumnění. Docent-manutius (diskuse) 4. 12. 2020, 22:23 (CET)Odpovědět

Dobrý den. Žádnou manipulaci nevidím. Nejde o tu knihu, ale o leták s Aštarem Šeranem, který drží v ruce. Spojování Adventistů a vesmírných lidí se dopustila zachycená osoba, nikoli Wikipedie, která pouze dokumentuje. --Xth-Floor (diskuse) 4. 12. 2020, 22:29 (CET)Odpovědět