Diskuse:Valdštejnská (Praha)

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Název ulice[editovat zdroj]

Dobře, ale Valdštejnská ulice nemusí být v praze jen jedna. Také může být časem připojena nějaká obec, kde už nějaká je, apod. Proto se mi to s tou Malou stranou zdá lepší. Ale díky za poučení.--MONUDET (diskuse) 9. 8. 2013, 13:26 (UTC)

Vyšel jsem ze vzoru v podobě Václavského náměstí, což se mi zdá být velmi dobré. Sám jsem kdysi něco podobného zkoušel. Myslím si zatím, že je to takto k dispozici pro velmi rychlé vylepšování a uživatelsky je to perfektní, protože jedině tak se dá jít "dům od domu". Uznávám, že je to takto příliš podstandardní a chci to trochu vylepšovat. --MONUDET (diskuse) 9. 8. 2013, 13:30 (UTC)
Ten název jsem zvolil podle názvů jiných pražských ulic. Jinak Valdštejnská ulice se nachází i na jiných místech České republiky (například Doksech, Liberci či Turnově). Článek jako takový by samozřejmě chtělo rozšířit, doplnit fotografie, dále je možné doplnit i intenzity dopravy v této ulici (tedy kolik automobilů a v jaké skladbě po komunikaci jezdí), dále zmínka, zda je ulicí vedena autobusová či tramvajová linka (i informaci, že tudy tramvaj nejezdí), co je v jednotlivých domech za úřady (Senát Parlamentu České republiky, polská ambasáda atp.).--Jan Polák (diskuse) 9. 8. 2013, 13:33 (UTC)
Díky. Věřím, že to do těch 14 dnů může vypadat aspoň ucházejícně. Toto řešení mi přijde vhodné i v souvislosti se soutěží WLM, protože je pro zájemce o informace o památkách daleko schůdnější, než třeba tabulky, vybírající jen památky v ÚSKP. Jak jsem koukal, jsou názvy ulic v Praze v kategorii uváděny i jednodušeji. Ta Malá Strana v názvu může mít i ten význam, že tomu odpovídají čísla popisná. Údajně není často užívané podlomení římskou číslicí (v případě malé Strany III) korektní, i když je sám užívám, protože je stručné a pohotové.--MONUDET (diskuse) 9. 8. 2013, 13:41 (UTC)